Transparent
Inloggen
Sluiten

Luuk de Jong: 'Zeker in de eerste helft moest het van ons beter'

13 november 2022 00:27

In gesprek met ESPN baalde Luuk de Jong van de nederlaag tegen AZ. "In de eerste helft waren we een beetje slordig. Als zij de bal hadden, zetten wij wel druk en speelden zij de lange bal. Wij wonnen dan alleen niet de tweede bal", aldus De Jong. "In de tweede helft probeerden we te drukken en te drukken. Helaas wordt die goal van Gakpo afgekeurd. We hebben verder ook weinig kansen gecreëerd, dus dat moet ook echt beter."

De aanvoerder was het niet helemaal eens met de opmerking dat PSV het voetballend steeds moeilijk heeft om tot kansen te komen. "AZ heeft het ook gewoon goed gedaan. Ze hielden de ruimtes kort, ook aan de zijkant hielden ze het goed dicht", zo gaf hij aan. "Het gevaar van onze voorzetten hielden ze er goed uit. Dat is een compliment aan AZ hoe ze het deden. In de eerste helft moest het van ons zeker beter. In de tweede helft doe je er alles aan, maar het mocht helaas niet zo zijn."

Het puntverlies van Ajax zorgde niet voor een scherper PSV. "Natuurlijk is iedereen blij als je directe concurrent punten verliest. Je moet dan op het veld laten zien dat je gas geeft met z'n allen en dat hebben we nagelaten in de eerste helft", zei hij daarover. "In de tweede helft was het echt gas geven. Alles is nu nog spannend in de competitie, maar ik had toch veel liever hier gewonnen en drie punten gehad."




Discussieer mee op de forums


Tags

jong baalde espn gakpo nagelaten scherper

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla business dichterbij eredivisie feyenoord kompas kou kroes madueke oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte