Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV keeper van held tot schlemiel in Canada

23 april 2000 21:48

Verslaggever: RvW

Van vierde keeper van PSV naar held in Canada, het leek maar een kleine stap voor Mike Franks. Zoals we al eerder meldden moest de Canadese keeper van PSV voor wedstrijden van het Olympisch Elftal van Canada naar Canada. Franks was daar een van de absolute uitblinkers, totdat daar vandaag een einde kwam. In 5 wedstrijden had hij slechts een goal door hoeven te laten, en dat was er een uit een penalty. Vandaag kwam er echter een abrupt einde aan zijn heldenrol. In de beslissende wedstrijd tegen Honduras anticipeerde hij volledig verkeerd op een bal van een aanvaller van Honduras. Hij kon de bal alleen met de borst stoppen, waarna er uit de rebound werd gescoord. De Canadezen waren daarna van slag. Ze lieten zelf een aantal kansen liggen en zagen Honduras uiteindelijk met 2-0 winnen.

Mike Franks moet nu per se de laatste wedstrijd met het Canadese Olympische elftal winnen van USA, op voorhand lijkt dat een onbegonnen strijd. Vrijdag won USA zelf nog met 3-0 van Honduras. Alleen een overwinning is genoeg om zich te kwalificeren voor de volgende ronde van de Olympische kwalificatiestrijd in de Amerikaanse zone.

Meer op




Tags

canada honduras franks schlemiel usa abrupt anticipeerde borst canadezen heldenrol kwalificatiestrijd meldden onbegonnen rebound uitblinkers voorhand

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage