Transparent
Inloggen
Sluiten

'Scheidsrechters verschijnen na wedstrijden niet meer voor de camera'

5 december 2022 22:21 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

"Scheidsrechters verschijnen na wedstrijden niet meer voor de camera"; image source: Pro Shots

De scheidsrechters in het Nederlandse betaald voetbal zullen na wedstrijden niet langer voor de camera verschijnen om eventuele arbitrale beslissingen toe te lichten. Dat heeft de KNVB besloten, zo meldt onder meer De Telegraaf. De voetbalbond gaat hiermee de lijn volgen die de UEFA en FIFA ook hanteert. Zij verbieden scheidsrechters om na internationale wedstrijden uitleg te geven voor de camera.

Volgens de KNVB zal in een uitzonderlijk geval toch een scheidsrechter toelichting geven op tv, maar dit alleen als er onduidelijkheid is over een spelregel of een procedure.

Meer op Telegraaf.nl




Tags

knvb arbitrale fifa hanteert onduidelijkheid procedure spelregel telegraaf uefa uitzonderlijk verbieden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Dus scheidsrechters hoeven geen verantwoording meer af te leggen voor zeer twijfelachtige beslissingen aan het publiek. Ik weet nog toen de VAR werd ingevoerd. Het zou eerlijker worden en transparanter. Heb er nog niks van gemerkt. En dit slaat natuurlijk nergens op. Het publiek is tenslotte de groep die door het kijken van wedstrijden en het betalen voor wedstrijden in het stadion en/of op betaalzenders de inkomens van de clubs genereren.

Het lijkt wel of kritiek tegenwoordig niet meer mag. Die infantiel Infantino claimt ook nog steeds dat er maar 3 doden gevallen zijn bij het bouwen van de stadions in Qatar. Hoe kan het in vredesnaam dat dergelijke praktijken worden toegestaan? Wat mij betreft mogen de hoge heren van de fifa en uefa de volgende stadions zelf bouwen. Vervolgens kunnen we die corrupte bende gelijk afschaffen. Ben blij dat de eredivisie binnenkort veel macht van de KNVB gaat ontnemen door de nieuwe opzet. Maar goed, ben al eerder met een dooie mus (VAR) blijgemaakt. We zullen het zien.
+4/-0

1 jaar geleden
Daar heb ik niet zo’n probleem mee. Eerder met popi jopie scheidsrechters die geld verdienen met het verschijnen in talk shows. Dat wordt dus wel nog toegelaten? Dat Basje gekke beslissingen neemt in het weekend ervoor en maandag bij VI gaat vertellen waarom ie zo’n gekke scheidsrechter is en bij welke spelers hij al geel pakt omdat z’n kop m niet aanstaat…
+4/-0

1 jaar geleden
Dat zal de transparantie in de eredivisie bepaald niet ten goede komen, maar hey de (K)NVB* en transparant...

*die K moet je eerst verdienen
+1/-0

Het voegde toch al amper wat toe. Alsof er in de denkwijze richting een scheidsrechter iets veranderde als hij na de wedstrijd uitleg gaf waarom hij een bepaalde beslissing had genomen.
+1/-0

1 jaar geleden
Dom gelul. Verantwoording afleggen hoort erbij in de top. Zag Gozubuyuk al bij Ziggo uitleg geven hierover. Omdat het altijd negatief was als ze voor de camera worden geroepen, wou meneer geen uitleg meer geven. Ja dag.

Wat ie eigenlijk zegt is dat ie wel voor de camera wil komen als ie ook een aai over zijn bol krijgt als ie een keer foutloos gefloten heeft, maar als het telkens over fouten gaat heeft ie er geen trek in. Klein kind.
+3/-0

Nou kunnen ze nog schaamtelozer Ajax faciliteren.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ho ho dan moeten ze wel bij ome Jaap op het matje komen he😱
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie vip wedstrijdrapportage