Transparent
Inloggen
Sluiten

Oranje na strafschoppen uitgeschakeld op WK

9 december 2022 22:56
Foto: Pro Shots

Oranje na strafschoppen uitgeschakeld op WK; image source: Pro Shots

Het Nederlands elftal is op het WK in Qatar uitgeschakeld. In de kwartfinale bleek Argentinië na strafschoppen te sterk. Oranje leek in de reguliere speeltijd al af te stevenen naar een nederlaag, maar in de elfde minuut van de blessuretijd wist Wout Weghorst de 2-2 te maken en sleepte daarmee de verlenging uit het vuur. Het ging na penalty's echter alsnog mis.

Cody Gakpo had net zoals in de vorige wedstrijden een basisplaats. Hij werd uiteindelijk in de tweede helft van de verlenging gewisseld. Luuk de Jong maakte zijn eerste minuten van dit WK. Hij kwam na een uur spelen binnen de lijnen. Xavi Simons bleef de hele wedstrijd op de bank. De Jong wist zijn strafschop te benutten, maar dat bleek uiteindelijk niet genoeg.




Discussieer mee op de forums


Tags

oranje jong verlenging argentinie cody gakpo qatar simons vuur weghorst wout xavi

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden (gewijzigd)
Aan de ene kant schandalig de duikschool van Argentinië en de scheidsrechter die overal intrapt.

Aan de andere kant deed Nederland vrij weinig om een normale aanval op te zetten, op de laatste minuten reguliere speeltijd na.

Eerlijk gezegd was Cody nogal slordig deze wedstrijd. De passes kwamen veelal niet aan. Hij werkte wel goed, maar weinig rendement. Uiteraard ook geen assists noch goals.

Blind wordt bij de 1-0 eruit gelopen door iemand die vanaf de rechtsbackpositie het hele veld over sprint en nog het zoontje van de hulpcoach er vierkant uit loopt.
+2/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Zou de scheids met het shirt van Messi (incl handtekening) naar huis zijn?

Verder liet Nederland natuurlijk te weinig zien.
Prachtige ‘come back’. Maar meer was het helaas niet.
+3/-0

1 jaar geleden
Ben blij dat het voorbij is ... Laat de competitie maar weer starten.
+2/-0

Riverside (geschorst)
1 jaar geleden
Jammer, was graag nog ronde verder gegaan, maar is nu eenmaal zo… Cody heeft zich goed in de kijker gezet, neemt niet weg dat ik de scheidsrechter idd erg dubieus vond, qua beslissingen niet heel denderend…. Kom maar snel thuis heren, en ….. weghorst over 2 jaar ideale vervanger voor Luuk?
+2/-0

1 jaar geleden
Van de 5 gespeelde potjes eigenlijk 4x zaaddodend voetbal laten zien. Cody was aanvankelijk het enige lichtpuntje voorin, anders was je nog niet eens door de poule gekomen, zo belachelijk weinig werd er telkens gecreerd.

De wederom falende ajax kliek kan vervangen worden door Koeman&co, hopelijk keren we terug naar 433 en fatsoendelijk veldspel. Want dit toernooi gaat niemand zich herinneren. Tip voor de opvolger: begin eens met overschatte ajacieden te mijden die al een half jaar uit vorm zijn. Scheelt al een hoop. En ik zou Veerman en Simons er altijd inzetten als je nog iets wil creëren vanuit het middenveld. Want zelfs de heilig verklaarde Frenkie zag geen enkele opening.
+8/-0

1 jaar geleden
Het was allemaal niet best en op een kwartiertje na van een bedenkelijk niveau. De scheids was het met 15 gele kaarten ook helemaal kwijt. Elk zuchtje richting Messi werd afgefloten en Messi had natuurlijk drie keer geel moeten krijgen. Alles bij elkaar Argentinië terecht door door twee oplevingen van toch weer Messi.
+2/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Wat een akelig ventje die Messi. Strafschoppen is een loterij. Dan winnen ze en gaan ze ineens een partij arrogant doen. Deze mafkees zou in het shirt van 020 niet misstaan. Hopen maar dat ze er tegen Kroatië alsnog uitvliegen. Dan ga ik lachen om zijn tranen. Helaas ziet hij dat niet. Die Ronaldo en hij zijn hele goede voetballers, maar als mens zakken ze zwaar door het ijs. Bah 🤮
+3/-0

 
1 jaar geleden
Dat viel me ook erg tegen van hem, dat heeft hij toch helemaal niet nodig die onzin. Misschien was hij opgelucht dat hij maar een keer geel heeft gekregen i.p.v. drie keer.
+2/-0

 
Tsjah, als je zelf de Argentijnen steeds gaat provoceren weet je dat je het vol terug krijgt als je dan toch verliest
+1/-0

 
1 jaar geleden
Je kan beter na de wedstrijd arrogant doen dan voor de wedstrijd.
Nederland zou even wereldkampioen worden, ze waren voor de wedstrijd al bezig met Brazilie. Argentinie stelde niks voor en Nederland zou dit varkentje wel even wassen.
Nederland was in het voordeel als er strafschoppen genomen zou worden.

Wie de bal kaatst kan hem terug verwachten.

Van Gaal heeft alle spelers doen geloven dat ze goed waren en dat ze wel ff wereldkampioen zou worden als ze alles deden wat Van Gaal aangaf. Het Nederlands elftal blijft een middelmatig team die maar 15 minuten aardig heeft gevoetbald op dit WK. De rest was slaapverwekkend. En nogmaals het bewijs dat op strafschoppen niet te trainen valt. Je kan op de training alles scoren, maar wanneer het moet staat er toch andere druk op je dan tijdens een training.
+2/-0

Ik val met de deur in huis heren, de reentree van Menphis heeft de Cody show code gekraakt, het was duidelijk te zien dat Cody de opdracht had gekregen ACHTER Menphis te spelen want hij hield in bij balbezit Denzel om zogenaamd niet in de weg te lopen bij de voorzet van Denzel, dat heeft ons gedeeltelijk de nek gekost,
En het niet inbrengen van Xavi is ook zo'n manco
F#c# Louwike.
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
The day after the night before...

Never in doubt, hahaha, nee werd toch nog wel aardig spannend zo op het eind. Maar knap karakter getoond door Argentinië na die deceptie diep in blessuretijd. En uiteindelijk verdiende overwinning.

Ik ben uiteraard opgelucht en best wel in mijn nopjes, mag ik zeggen, voorlopig weer verlost van die ellende.

Over het algemeen doet Nederland het voor een relatief klein land doorgaans natuurlijk uitstekend. Ga maar na: 1× winst EK en maar liefst 3, ietwat ongelukkig verloren, WK-finales. En daarnaast nog 6 halve finales in een eindronde. Ik snap het negativisme van de fans niet zo.

Maar let's face it, dit toernooi werd er louter gewonnen van landen waarvan je moet winnen. En gisteravond werd het alleen maar spannend doordat de opponent stopte met voetballen.

Zo houdt het op bij de sprookjes van Noppert en Weghorst. En hopelijk wordt Gakpo uiteindelijk voor een mooie som verkocht, maar niet eerder dan komende zomer.

Gelukkig zijn Luuk & Xavi amper op de proef gesteld en kunnen die ook weer fit naar Eindhoven terug. Op naar PSV-Milan en een, hopelijk, voorspoedig restant van het seizoen. Want daar gaat het per slot van rekening om, dat is pas écht belangrijk.
+2/-0

1 jaar geleden
Een verdiende overwinning voor Argentinie.Scheidsrechter was bagger maar voor beide teams dus dat was niet van doorslaggevende betekenis.Het is voetbaltechnisch maar een mager wk.Spannende wedstrijden maar het niveau is teleurstellend.
+1/-0

1 jaar geleden
Die Gvardiol van Kroatië is zeker niet meer haalbaar voor ons hè 🤔
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij eredivisie feyenoord flamingo hendrikus jong koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage