Transparent
Inloggen
Sluiten

Marcel Brands: 'Ik moet het nog maar zien dat Cody Gakpo vertrekt'

12 december 2022 21:11 - Talkshow Eeuwig Trouw
Foto: Pro Shots

Marcel Brands: "Ik moet het nog maar zien dat Cody Gakpo vertrekt"; image source: Pro Shots

Cody Gakpo wordt al lange tijd gelinkt aan een overstap naar een Europese topclub. Algemeen directeur Marcel Brands is nog niet zeker of het komende transferperiode al tot een vertrek zal komen. "Je moet wel realistisch zijn. Als je over Cody Gakpo praat en het prijskaartje wat daaraan hangt, zijn er misschien tien tot twaalf clubs in Europa die dat kunnen betalen", aldus Brands tijdens de Talkshow Eeuwig Trouw van de Supportersvereniging PSV.

De algemeen directeur ging verder: "Dan moet je maar net voor die positie een speler nodig hebben en ook net dat geld willen besteden in de januarimaand, die over het algemeen minder hectisch is. Ik moet het nog maar zien of het gaat gebeuren."

Brands erkende wel dat er met Gakpo afspraken zijn gemaakt over een mogelijke transfer. "Over bedragen is niet gesproken, maar wel over als de juiste club komt waar Cody graag naar toe wil. Die afspraken zijn overigens wel al gemaakt voordat ik kwam", zo gaf hij aan. "Het moet sowieso een recordtransfer voor PSV gaan worden. Dan weet je wel in welke richting het moet gaan."

Qua transfersom is regelmatig de vergelijking gemaakt met Antony. Brands vindt dat niet terecht. "Dat was een situatie die helemaal niets met marktconformiteit te maken had, maar met een club die in paniek was en een trainer die hem per se wilde hebben", zei hij daarover. "Afgelopen zomer zijn er veel spelers vertrokken voor hun marktwaarde. Gabriel Jesus voor 50 miljoen naar Arsenal, Haaland voor 75 miljoen. Dat waren marktconforme bedragen."




Tags

brands cody gakpo antony arsenal erkende gabriel haaland hectisch januarimaand marktconforme marktconformiteit marktwaarde paniek prijskaartje recordtransfer supportersvereniging talkshow trouw

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Zo voorspelbaar dit. Eerst een bericht met een mogelijk heel hoge transfersom, meteen gevolgd door een bericht om de transfervreugde te temperen. Maar wie o wie heeft het bij het rechte eind🤔
+1/-0

1 jaar geleden
Dit valt me heel erg tegen van Brands. Hij heeft letterlijk dit gezegd: "Het moet sowieso een recordtransfer voor PSV worden, dus dan weet je in welke richting het gaat. Sowieso boven de veertig miljoen euro." Dat laatste zinnetje wordt in dit nieuwsbericht niet vermeld, maar is wel gezegd. Dat geeft wel weer aan dat wij Gakpo weer voor een appel en een ei gaan verkopen.

En 75 miljoen is helemaal geen marktconform bedrag voor Haaland. Dat was namelijk de afkoopclausule die Raiola in zijn contract heeft laten zetten. Als die er niet in stond was het sowieso 100+ miljoen geweest. Lijkt wel alsof Brands zich nu al probeert in te dekken. Wat triest.
+1/-1

 
Ah, je bent nu dus toch in staat om in te schatten hoeveel een speler waard is. Nou, vertel het ons eens :) Aangezien je nu al weet dat hij voor 'een appel en een ei' gaat vertrekken
+3/-1

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
1 jaar geleden
Hoe kan je nou stellen dat "wij Gakpo weer voor een appel en een ei gaan verkopen" als Brands in het bericht zelf zegt "prijskaartje die misschien tien tot twaalf clubs in Europa kunnen betalen". Brands denkt dus aan een verkoop aan een van de bekende topteams die altijd ver in de CL komen, en zo standaard veel geld binnen halen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
We kunnen @Shevchenko wel allemaal afvallen maar in the end zal de prijs bepaald worden door de hoogste bieder. Het heeft er verdacht veel weg van dat er op dit moment relatief beperkte interesse is omdat bepaalde clubs aangeven (volgens de media) niet in januari te willen investeren. Aan de andere kant zou PSV met een deadline zitten (einde boekjaar) waarvoor eigenlijk verkocht MOET worden. Je hoeft geen Einstein te zijn om dan bevreesd te zijn dat het maximale er waarschijnlijk niet uigehaald kan worden. Ik denk ook dat je eerder aan €40-50m moet denken dan aan de €70m waarmee de Kerkhofjes kwamen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Bij Sangaré geldt een gelimiteerde afkoopsom. Als PSV perse moet verkopen dan weet ik wel een goed alternatief. Zeker als het in de winter zou kunnen voor meer dan 37,5 miljoen.
+2/-0

1 jaar geleden
Is voor PSV ook totaal niet gunstig als Man United inderdaad de enige op dit moment met concrete interesse is.
+1/-0

1 jaar geleden
Hopelijk is er snel een nieuwe TD als ik dit soort teksten lees. Zuinig zijn met aankopen is prima, maar wanneer je verkoopt mag je er best zo veel mogelijk uit proberen te halen. Graag zelfs.
+2/-0

1 jaar geleden
Iedereen bij ajax wist dat Anthony verkocht ging worden, iedereen wou hem verkopen toen die 80 m werd geboden, maar ''hij was niet te koop''. Waarom bieden we altijd gelijk ruimte ? ''We gaan kampioen worden en daarbij is Gakpo noodzakelijk, onder geen enkele voorwaarde is een vertrek bespreekbaar'', is dat nu zo moeilijk ?
+2/-0

 
1 jaar geleden
Precies dit is was ik mis bij PSV. Het enige wat Brands hoeft te zeggen is "Wij willen kampioen worden en daar hebben we Gakpo voor nodig. Hij is niet te koop." Of hij dan ook daadwerkelijk niet verkocht wordt is een tweede.
+1/-0

 
Brands heeft toch zelf gezegd dat er met Gakpo afspraken zijn gemaakt en dat dit gebeurd is voordat hij was aangesteld? Raar om dit nu opeens Brands te gaan verwijten.

PSV kan niet mee in de enorme salarissen die ze in Amsterdam geven. Wil je een topspeler dan (langer) aan je binden zul je dus creatief moeten doen om ze onder contract te krijgen. In plaats van een salaris van 4 of 5 miljoen euro krijg je dan dit soort taferelen. Uiteindelijk geven ze bij Ajax nog steeds ruim het dubbele aan salarissen dan wat er bij PSV (of Feyenoord) wordt gegeven.
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev praag ramalho renners romario rvc sandler santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie vip wedstrijdrapportage