Transparent
Inloggen
Sluiten

Marcel Brands: 'Richting het nieuwe seizoen moet er een nieuwe technisch directeur komen'

12 december 2022 21:24 - Talkshow Eeuwig Trouw
Foto: Pro Shots

Marcel Brands: "Richting het nieuwe seizoen moet er een nieuwe technisch directeur komen"; image source: Pro Shots

Tijdens de Talkshow Eeuwig Trouw van de Supportersvereniging PSV is algemeen directeur Marcel Brands ingegaan op de zoektocht naar een vervanger van John de Jong. "Intern hadden we al snel afgesproken dat we eerst zouden gaan kijken hoe we de functie in zouden gaan vullen en met welk profiel", aldus Brands. "Ik heb zelf veel gesprekken gehad met veel geledingen binnen de club. Zelf hadden we dat we de januari-window nog wel intern kunnen oplossen, maar richting het nieuwe seizoen moet er een nieuwe technisch directeur komen."

Ajax en Feyenoord zijn op zoek naar een technisch directeur, net zoals de KNVB. Gevraagd werd aan Brands of iedereen in dezelfde vijver aan het vissen is qua profiel. "Ik kan natuurlijk niet in de keuken van Ajax of Feyenoord kijken, dus ik weet niet wat voor profiel zij hebben", zo gaf hij aan. "Ajax heeft nu al twee mensen lopen en ik weet niet of ze daar nog iemand bij willen halen. Feyenoord wist een tijdje terug nog niet wat ze wilden. De KNVB is al een tijdje op zoek en ik las van de week dat ook de Eredivisie CV nu een technisch manager zoekt."

Zeker is wel dat Brands de functie niet zelf op zich gaat nemen. "Ik heb bewust de keuze gemaakt om terug te komen bij PSV", zei hij daarover. "Toen ik stopte bij Everton heb ik getwijfeld of ik in deze rol terug zou keren bij PSV of toch nog een keer in het buitenland als technisch directeur aan de slag te gaan. Ik heb me met volle energie voorbereid, ook met de andere directieleden en met de RvC. Dan ga je niet meteen terugswitchen naar dit scenario."

Het profiel van een nieuwe technisch directeur is er inmiddels. "Een naam hebben we nog niet, maar ik verwacht wel dat we begin januari al met de gesprekken kunnen beginnen", reageerde Brands daarop. "We zoeken iemand die veel potentie heeft. Het is een heel belangrijke functie binnen PSV, zeker voor de lange termijn."




Tags

brands feyenoord knvb eredivisie everton jong rvc supportersvereniging talkshow terugswitchen trouw vijver vissen window

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

1 jaar geleden
Past een Boudewijn Zenden bijvoorbeeld niet binnen dit profiel?
+1/-1

 
1 jaar geleden
Klopt, hij zou niet in dat profiel passen. Wat heeft hij bewezen? Dat hij bij Barcelona heeft gevoetbald is leuk, maar maakt hem niet automatisch een TD met groot netwerk. Laat hem maar bewijzen bij een club met weinig geld. We hebben bij John de Jong gezien, hoe het mis kan gaan als er een onervaren persoon, verwantwoordelijk is van het uitgeven van tientallen miljoenen. Bijna alle miljoenen daarvan zijn verdampt.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Het nieuws waarmee het ED vandaag komt is wat mij betreft nog beter nieuws. Zenden als vervanger van van Breukelen. Zou die laatste dan eindelijk eens plaats gaan maken?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Misschien schuiven ze Hans door naar deze vacature.
+1/-0

 
Op basis waarvan is dit goed nieuws dan? Helemaal niemand hier kan toch iets zinnigs zeggen over wat vBreukelen wel of niet toevoegt aan de RvC?
+1/-0

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

1 jaar geleden
Potentie? Hij moet er meteen staan… leer nou eens van het verleden dat psv geen leerschool is voor de drie belangrijkste functies
+3/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje