Transparent
Inloggen
Sluiten

Voormalig PSV-trainer Kurt Linder overleden

19 december 2022 12:30 - ESPN.nl
Foto: Pro Shots

Voormalig PSV-trainer Kurt Linder overleden; image source: Pro Shots

Voormalig PSV-trainer Kurt Linder is overleden. Dat weet ESPN te melden. De Duitser is 89 jaar geworden. Linder was van 1968 tot 1972 hoofdtrainer van PSV en vertrok daarna naar het Franse Olympique de Marseille. In Nederland was hij ook nog hoofdtrainer van Xerxes en Ajax.

Meer op ESPN.nl




Tags

linder kurt espn marseille nederland xerxes

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Bij VI staat: voormalig trainer van Ajax en PSV Kurt Linder overleden". In die volgorde. Dat is niet onwaar, maar wel misleidend. Linder was een passant bij Ajax (ondanks zijn kampioenschap), maar een belangrijke figuur in de geschiedenis van PSV. Een harde Duitse trainer, die het vaak met Willy van der Kuijlen aan de stok had. Maar ook de trainer die PSV van de degradatiezone naar de Nederlandse subtop bracht en onvergetelijke Europa-Cup=-wedstrijden liet spelen, onder meer tegen Real Madrid.
Kurt Linder hoort in het plakboek van de PSV-geschedenis thuis.
Hij verdient het herinnerd te worden.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dank voor de info,was nog voor mijn tijd.
RIP.
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage