Transparent
Inloggen
Sluiten

Officieel: Cody Gakpo tekent bij Liverpool

28 december 2022 22:15
Foto: Pro Shots

<b>Officieel: Cody Gakpo tekent bij Liverpool</b>; image source: Pro Shots

PSV heeft via de officiële kanalen de transfer van Cody Gakpo naar Liverpool bevestigd. Nadat maandag een akkoord werd bereikt met de Engelse grootmacht over een transfersom werden in de afgelopen dagen alle formaliteiten afgerond en heeft de aanvaller zijn handtekening gezet onder een contract tot de zomer van 2027. Naar verluidt ontvangt PSV ruim 50 miljoen euro voor de international.

Gakpo kwam op zijn zevende al bij PSV terecht en doorliep de gehele jeugdopleiding. Uiteindelijk kwam hij tot 159 officiële wedstrijden in het eerste elftal en was daarin bij 105 doelpunten direct betrokken.




Tags

gakpo cody liverpool formaliteiten

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
De Engelse kranten zijn allemaal verbaasd over de lage transfersom en spreken allemaal over een koopje. Goed gedaan Brands, eerst Everton geen millimeter verder brengen en nu PSV van de regen in de drup helpen.
+3/-1

 
1 jaar geleden
Denk toch echt dat dat nog een erfenis van JdJ is, die toezeggingen heeft gedaan aan Cody in september na het afketsen.

Bij Inter liggen ze ook nog driedubbel van die 15M die ze voor jou gaven. Consistent is het wel. Uitblinker vh EK, weg voor een fooi. Uitblinker vh WK, weg voor een "fooi". Het maximale eruit halen, is een vak apart.
+4/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Of wellicht waren/zijn ze helemaal niet meer waard? :denk Alsof iemand hier in staat is om te kunnen bepalen hoeveel een speler waard zou zijn.
+2/-3

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Kwestie van spelers kwaliteiten vergelijken, hoe ze presteren, en kijken wat ze elders opbrengen.

Inter vraagt momenteel 65M voor Dumfries, na interesse van Chelsea en ManU, en dat zegt eigenlijk alles over die 15M die wij vorig jaar kregen.

Het enige verschil met onze Dumfries is dat ie nu getest is in de CL en Serie A, en natuurlijk is dat een dikke waardevermeerdering waard, maar niet 50M. Hij had zich immers wel al internationaal bewezen in oranje.

De waarheid is dat ie al pakweg 30M waard was bij ons, en dat die 60M nu realistisch is. Backs zoals hij zijn er niet heel veel. Hij is om welke reden dan ook dik onder de marktprijs verkocht destijds (waarschijnlijk dezelfde als met Cody: gaten dichten onder druk vd RvC).
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dat is jouw waarheid, niet de waarheid. Heel groot verschil.

Ik zag dat in die Gakpo-discussie ook heel veel voorbij komen. Wat was hij waard afgelopen zomer? 100+ miljoen die door sommigen werd genoemd? 70? 50? Of misschien toch maar 30 omdat dat het hoogste bod was dat werd uitgebracht? Blijkbaar vonden de kopende clubs hem niet meer waard.

En als het allemaal dan zo simpel is om te bepalen hoeveel een speler waard is, hoe kan het dan dat er hier zoveel verschillende bedragen worden genoemd? Uiteindelijk blijft het vooral een kwestie van wat de gek er voor wil geven
+3/-1

 
Omdat we allemaal verschillend zijn en sommigen lekker ouwehoerend achter de computer zitten en jou waarheid wel DE WAARHEID is, komop man het is een platform hè, iedereen hier hoopte op een hogere opbrengst voor Cody toch?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Fijn dat jij het er dus ook mee eens bent dat die waarheid er dus helemaal niet is 👍
+1/-2

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Bij Dumfries hield iedereen de hand op de knip omdat ze nog allemaal pijn leden van lege corona-stadions. Dat doet verder niks af aan hoeveel hij echt waard was volgens de markt.

Dit is tevens al eerder zo gecommuniceerd door Brands, ze weten echt wel wat een speler waard is, maar als de markt op slot zit en maar 1 partij meldt zich met een belachelijk lage prijs, dan is PSV niet de club die Denzel een droom transfer door de neus boort. Het aantal keren dat Tagliafico, Nerez en Alvarez een transfer zagen afketsen naar grotere clubs toont een andere mentaliteit bij die club die telkens kampioen werd omdat ze iedereen binnen boord hielden. Dat is een keuze. Hier zijn ze socialer (en moet men verkopen om in de plus te blijven), maar dat kost wellicht titels.

Ik kan er van alles bij halen waarom men bij Gakpo niet eerder met het grote geld over de brug kwam, maar het belangrijkste blijft dat al die grote clubs eigenlijk allemaal goed voorzien zijn op zijn positie (en voila, Liverpool meldt zich meteen bij blessures). Desondanks hoor je dus nu achteraf dat er nog een scala aan grote clubs zeer geïnteresseerd waren, en dat heeft natuurlijk te maken met dat ze allemaal weten dat PSV moet verkopen, en dat die hoofdprijs hier niet betaalt hoeft te worden.

Ik hoop dat uiteindelijk een dikke streep onder die uitverkoop mentaliteit gaat. En ik hoop dat Gakpo de sterren vd hemel gaat spelen daar, zodat men bij elke toekomstige onderhandeling kan zeggen: wij leveren top kwaliteit spelers af, maar niet meer voor een fooi.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Maar hoeveel was Dumfries dan echt waard volgens de markt? En hoe kan het dan zo zijn dat er zoveel verschillende bedragen worden genoemd als het volgens de markt duidelijk is hoeveel hij waard was? :denk
+2/-2

 
1 jaar geleden
Je moet het bekijken vanuit het perspectief van PSV zelf. PSV moet weer geld verdienen om te kunnen groeien. Het is de situatie waar deze club nu eenmaal in zit.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Wel een mooie club voor Cody. PSV zal voor een miljoentje of 15 een vervanger aantrekken die ons geen kampioen gaat maken. Als Cody daar slaagt gaat hij over een paar jaar voor het dubbele naar een nog rijkere club. Als hij niet slaagt gaat 020 proberen hem op te halen voor het bedrag dat ze krijgen voor het bereiken van CL 22/23. En wij mogen proberen om F’nooit en AZ van het lijf te houden. Wat verlang ik terug naar de tijd van Harry van Raaij en Kees Ploegsma
+7/-2

 
1 jaar geleden
Het valt inderdaad op dat in de Engelse kranten over een koopje wordt gesproken. Dat bevestigt in zekere zin het gevoel wat onder veel supporters leeft dat hij voor te weinig geld verkocht is. Ondanks dat deze supporters geen experts zijn in waardebepaling is dat gevoel er blijkbaar wel (zie ook de poll van Elfrink op Twitter). En dat gevoel mag geuit worden.

Om dat meteen op het conto van Brands te schrijven vind ik wat kort door de bocht. Wij weten niet wat voor afspraken er met Gakpo (in het pre-Brands tijdperk) gemaakt zijn. Plus PSV zat in een hele vervelende positie omdat er verkocht moest worden. Aan die twee dingen kon Brands niks doen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Het is inderdaad wat makkelijk en snel om het op Brands af te schuiven, maar het past wel in het patroon. Brands lijkt spelers structureel lager te waarderen dan anderen.

Dit heeft in het verleden goede aankopen opgeleverd doordat hij vrijwel nooit te veel betaalde. Echter, gingen spelers ook niet voor de hoofdprijs de deur uit en vielen verkopen doorgaans tegen.

Kan me ook nog herinneren dat Brands een aantal jaar geleden over Lozano sprak en aangaf dat hij alleen zou overwegen hem naar Everton te halen voor een stuk lagere prijs dan dat hij naar Napoli ging, namelijk 20 miljoen. Voelde toentertijd als een lekkere trap na
+1/-0

1 jaar geleden
Lekker weer 'positieve' reacties hier bij een bericht dat Cody een contract tekent bij Liverpool, wat een armoede.
Deze jongen heeft zijn droom waargemaakt door bij een absolute topclub te gaan spelen, heeft rood-wit bloed door zijn aderen stromen en zal een geweldige boost geven aan de reputatie van PSV. Ben er van overtuigd dat hij gaat slagen, de speelstijl van Liverpool is Cody op het lijf geschreven.
+14/-0

 
1 jaar geleden
De route "Gakpo" van steeds een wat beter contract tekenen en in NL veel spelen zal hopelijk een voorbeeld zijn voor andere voetballers van PSV. Bij pSV kan je dus stap voor stap een topvoetballer worden, als je er hard voor werkt.
+5/-0

1 jaar geleden
Ik ben vooral benieuwd wat Brands met deze miljoenen gaat doen.
Als je de wisselvalligheid uit dit PSV wilt halen en kampioen wilt worden dan zal je ervaren spelers moeten gaan halen. Met Luuk de Jong en Guti heb je al twee ervaren spelers in je as. De doelman is ook redelijk, als het voor hem rustig genoeg gaat worden. Dus volgens mij moet je vooral een ervaren CV erbij hebben. Of is eerste nadenken over de as van je elftal nu ook al uit de mode ?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Geen vreemde gedachte om in een andere positie te investeren inderdaad. Met 9 man voor 3/4 posities is het voorin al wat druk. El Ghazi, Savio, Bakayoko en Saibari kunnen goed op linksvoor spelen.

Boscagli en Mauro achterin er weer bij zal veel schelen, maar een minder foutgevoelig iemand erbij zou een goed idee zijn. Het middenveld is ook wat mager hier en daar.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Helemaal mee eens! Om te beginnen trachten Branthwaite volledig los te weken bij Everton
+3/-0

 
1 jaar geleden
Er zal maar een beperkt bedrag naar nieuwe spelers gaan, 10 of maximaal 20 miljoen. De rest is gewoon keihard nodig om de balans op orde te krijgen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Zou dat? 10 tot 20 miljoen voor een contract van 5 jaar zou 'slechts' tot 2 à 4 miljoen aan extra afschrijvingen op jaarbasis leiden.

Voor één speler zie ik PSV niet meer uitgeven nee. Met meerdere spelers voor meerdere posities zou je wellicht wel meer uit kunnen geven zolang het goede aankopen zijn met restwaarde voor een aantrekkelijke prijs.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik zou voor een spits gaan. Alle andere posities zijn al voldoende bezet. Maar voor Luuk is geen vervanger in de selectie.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Volgens onze trainert kan Vertessen ook prima in de spits.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Vind ik ook lastig om in te schatten waar hij nu echt goed in is. Hij speelt eigenlijk nooit een serie wedstrijden om dat te kunnen beoordelen?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Heeft vooral veel snelheid, maar ik vind hem zo ongecontroleerd overkomen. Ik ben persoonlijk altijd meer fan van technische spitsen. Bv een Luuk heb ik echt moeten leren waarderen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dat begrijp ik, met jongens als Bruma, Vertessen, Vinicius en zelfs Luuk weet je nooit wat er gebeurt als ze aangespeeld worden. Als je dan de rust aan de bal van bijvoorbeeld Gotze of vroeger Nilis zag, dat kijkt gewoon wat relaxter. En voor de zekerheid, niets ten nadele van hardwerkende minder technische spelers he.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Ja precies. Je begrijpt me helemaal. Benoem je ook meteen het punt waardoor ik nog twijfel of Gakpo dat hogere niveau wel aan kan. Hij heeft ook altijd zoveel tijd nodig om een bal te controleren. In de absolute top is die tijd er niet. Mag hopen dat hij daarin nog stappen gaat maken.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Na een eerste lichte teleurstelling ben ik inmiddels toch wel reuze trots als ik Cody daar bij Liverpool rond zie lopen. Geen Leeds of Southampton maar Liverpool, dat is toch geweldig voor de club en moet een enorme boost voor de jonge spelers zijn.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Ja precies. Nu hopen dat hij succesvol zal zijn. Dat drijft de prijs van psv spelers in de toekomst alleen maar op.
+3/-0

 
Ik blijf ondanks het vertrek van Cody hopen op een kampioenschap dit seizoen daar er spelers zijn zoals Madu en Baka die nou meer vrijheid hebben om hun acties te maken om maar te zwijgen over Xavi, dus ondanks alles toch optimistische trekken blijven vertonen..
+1/-0

 
1 jaar geleden
Precies wat we zeiden die vertessen 🙈
+1/-0

We mogen idd trots zijn ondanks dat de opbrengst naar onze mening tegenvalt ;-)
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo hendrikus koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage