Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV opent tweede seizoenshelft tegen grote verrassing Sparta

5 januari 2023 22:43

PSV hervat zaterdagavond de tweede seizoenshelf met een thuisduel tegen Sparta. De Rotterdammers waren in de eerste seizoenshelft een van de grote verrassingen in de competitie en hadden in de winterstop een zesde plek te pakken. Sparta leek vorig seizoen af te stevenen op een directe degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie, maar door een miraculeus slot van de Eredivisie wisten ze zich alsnog veilig te spelen.

PSV speelde voor de Eredivisie al 57 keer eerder in Eindhoven tegen Sparta. Tot nu toe werden 42 ontmoetingen gewonnen, werd er 8 keer gelijk gespeeld en 7 keer bleek Sparta te sterk. In het seizoen 1989/1990 werd met 9-1 de grootste overwinning behaald. Onder leiding van Guus Hiddink kon die avond de dubbele cijfers zelfs gehaald worden, maar in de tweede helft werd een strafschop gemist.

De selectie van Sparta kent meerdere spelers met een verleden bij PSV. Shurandy Sambo wordt momenteel verhuurd aan de Rotterdamse club, terwijl Dirk Abels en Omar Rekik in de jeugdopleiding hebben gespeeld. Keeperstrainer Frank Kooiman van Sparta heeft als doelman juist een verleden bij PSV. In het seizoen 2002/2003 speelde hij enkele maanden op huurbasis in Eindhoven.




Discussieer mee op de forums


Tags

sparta eredivisie abels degradatie hiddink kooiman miraculeus omar rekik sambo seizoenshelf slot verrassingen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje