Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV begint aan 2023 zoals het 2022 eindigde, doelpuntloos in eigen huis

7 januari 2023 23:01
Foto: Pro Shots

PSV begint aan 2023 zoals het 2022 eindigde, doelpuntloos in eigen huis; image source: Pro Shots

Verslaggever: NvdL

PSV is er vanavond wederom niet in geslaagd de drie punten in eigen huis te houden. Een sterk spelend Sparta bleef eenvoudig op de been in een nagenoeg gelijkopgaande wedstrijd. Na ruim negentig minuten slaagden beide ploegen er niet in de ban te breken en dus eindigde de wedstrijd zoals hij begon in een 0-0 gelijkspel.

Heel Eindhoven en omstreken keek al halsreikend uit naar 7 januari. Na bijna twee maanden zonder nationaal voetbal wegens het WK in Qatar was de periode om de kater van de 0-1 thuisnederlaag tegen AZ weg te spoelen aanzienlijk langer dan normaal. Na de 4-0 oefenzege op AC Milan vorige week waren de verwachtingen vanavond dan ook hoog gespannen. Die verwachtingen werden echter geen moment ingelost. PSV leek nog voortvarend aan de wedstrijd te beginnen waarbij vooral Noni Madueke het op zijn heupen leek te hebben met enkele flitsende acties. Na dat eerste kwartier herpakte Sparta zich en kwamen de bezoekers nauwelijks nog in de problemen vanavond. Voor Ruud van Nistelrooij zullen de zorgen inmiddels zijn toegenomen. Na het plotselinge vertrek van sterspeler Cody Gakpo is vanavond gebleken dat dit niet zomaar even is opgevangen. PSV wist vanavond slechts vier keer op doel te schieten en miste dus duidelijk het rendement van de Eindhovenaar die vanavond zijn debuut maakte voor Liverpool.

Ruud van Nistelrooij hoeft niet lang te wachten op zijn mogelijkheid tot revanche op Maurice Steijn. Het treffen van vanavond krijgt dinsdagavond immers direct een vervolg als beide ploegen elkaar treffen in Rotterdam voor de KNVB-beker.




Tags

nistelrooij sparta ban cody eindhovenaar flitsende gakpo gelijkopgaande halsreikend herpakte heupen kater knvb liverpool madueke maurice milan omstreken plotselinge qatar revanche slaagden spelend spoelen steijn thuisnederlaag voortvarend

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie vip wedstrijdrapportage