Transparent
Inloggen
Sluiten

Ruud van Nistelrooij: “We waren vandaag gewoon niet goed genoeg”

8 januari 2023 01:08

Verslaggever: NvdL

Na afloop van de in een 0-0 gelijkspel geëindigde thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam stond Ruud van Nistelrooij Milan van Dongen van ESPN te woord:

“We waren vandaag niet goed genoeg om te winnen. Dan kun je terugpakken op het VAR-moment, dat was een penalty in mijn ogen, hij ging kijken maar gaf vervolgens geen penalty. Teze werd geraakt, dus daar zijn we dan van afhankelijk. Als je daarvan afhankelijk bent, kun je gewoon de conclusie trekken dat we het gewoon niet goed hebben gedaan.”

“We creëren gewoon te weinig. Er waren wel enkele kleine momentjes, door Luuk de Jong ingekopte corners, enkele schoten op doel en Noni Madueke die al sprintend enkele keer gevaarlijk tot de achterlijn wist door te stoten. Sparta verdedigde vandaag heel goed, het was te weinig van onze kant en ons positiespel was ook niet goed genoeg om echt grote kansen te creëren.”

“Na de afgelopen periode van voorbereiding op deze wedstrijd en het vervolg van de eredivisie had ik wel verwacht een beter PSV te zien. In de oefenwedstrijden ging het goed en deed iedereen wat er van hem werd verwacht. Zo begonnen we vandaag ook, helaas konden we die lijn van het eerste kwartier niet doorzetten.”

“Of het aan de invulling van het middenveld ligt dat we moeite hebben met het creëren van kansen? Nee. Dat is het geheel, zeker niet alleen het middenveld maar ook qua positiespel en het maken van de juiste beslissingen. Onder druk wordt dit helaas vaak vergeten en ook het consistent zijn om de rol in elke fase van de wedstrijd dan ook uit te blijven oefenen zoals we daar dagelijks op trainen.”

“Of ik een misbaar heb gezien van Joey Veerman na zijn wissel? Nee, jij wel? Hij baalde dat de wedstrijd niet liep zoals verwacht en gehoopt en dat ik hem naar de kant haalde. Dat is logisch, maar hij ging gewoon normaal zitten op de bank en natuurlijk baalt hij, maar dat is volkomen normaal. Ik heb daar verder geen wegwerpgebaren bij gezien.”




Discussieer mee op de forums


Tags

nistelrooij sparta achterlijn baalde consistent corners dongen eredivisie espn geeindigde ingekopte joey jong madueke milan misbaar momentjes sprintend stoten terugpakken teze var veerman verdedigde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage