Transparent
Inloggen
Sluiten

Luuk de Jong: “Natuurlijk missen we Cody Gakpo”

8 januari 2023 01:18

Verslaggever: NvdL

Ook aanvoerder Luuk de Jong stond na afloop van PSV-Sparta ESPN in de persoon van Milan van Dongen te woord:

“We hebben veel te weinig gecreëerd vandaag, dat moge duidelijk zijn. Wel wat kansjes, maar geen hele grote. Sparta speelde overigens ook echt heel goed vanavond. Ze hielden het compact en speelden heel goed georganiseerd. Desalniettemin mag dat geen excuus zijn en moeten we echt in staat zijn om veel meer te creëren dan we vanavond hebben gedaan. Het ontbrak vandaag aan energie in onze aanvallen, vuile meters en ruimte maken voor elkaar maar ook onze communicatie was niet goed vandaag. Dan zie je dat de aanvoer net niet goed valt.”

“Ja, natuurlijk denk krijg ik het liefst zoveel mogelijk voorzetten om in te koppen, maar we hebben als team nog veel meer kwaliteiten waar we ook graag in afwisselen. Sparta hield dat vandaag gewoon erg goed tegen met dubbele dekking aan de zijkant waardoor voorzetten niet goed voor de goal kwamen. Ze zaten er telkens goed bovenop, los daarvan hadden we alsnog veel meer moeten creëren en waren we te slap vandaag.”

“Of het ligt aan het gemis van Cody Gakpo? Natuurlijk missen we zo’n speler, dat is duidelijk. Hij was de MVP van de Eredivisie, het vaakst betrokken bij doelpunten. Als die wegvalt voel je dat vanzelfsprekend als team. Wel ben ik van mening dat we als team dit op moeten kunnen vangen. We hebben genoeg kwaliteit om dit seizoen succesvol voort te zetten. Hoewel dat vandaag niet gelukt is, hebben we aanstaande dinsdag de kans om revanche te halen.”




Discussieer mee op de forums


Tags

cody gakpo jong sparta aanvoer afwisselen compact dekking dongen eredivisie espn excuus gemis kansjes milan mvp revanche slap vaakst vuile

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij eredivisie feyenoord flamingo hendrikus jong koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage