Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV met samengeknepen billen door naar de laatste zestien

10 januari 2023 23:11
Foto: Pro Shots

PSV met samengeknepen billen door naar de laatste zestien; image source: Pro Shots

Verslaggever: NvdL

Er leek voor PSV een uur lang geen vuiltje aan de lucht vanavond. PSV domineerde en wist Sparta lang uit de buurt van het eigen doel te houden. Na een half uur spelen brak Xavi Simons de ban voor PSV, op slag van rust gevolgd door de 0-2 van Noni Madueke. Na een uur spelen wist bekerkeeper Joël Drommel een voorzet niet goed te verwerken waardoor Sparta terugkwam in een aanvankelijk gespeelde wedstrijd. Daar bleef het uiteindelijk bij waardoor PSV dus doorgaat en zaterdagavond te horen krijgt wie het in de volgende ronde treft.

Na het bloedeloze 0-0 gelijkspel van afgelopen zaterdag in Eindhoven tegen hetzelfde Sparta koos Ruud van Nistelrooij er vandaag voor Braintwaithe een plek naar links te schuiven en zowel Ramalho als Gutierrez hun rentree te gunnen. Dat pakte goed uit, Gutierrez speelde een goede wedstrijd en bekroonde die met een assist op de 0-1 van Xavi Simons.

De door Chelsea begeerde Noni Madueke grossierde aanvankelijk in balverlies maar liet andermaal zien dat doorzetten loont. Nadat hij de bal aan de rechterflank kreeg aangespeeld door Sangaré dribbelde hij in luttele seconden de zestien in en trof zijn schot via het been van een Spartaan doel. Zo gingen beide ploegen met een 0-2 stand rusten en leek de volgende ronde al binnen voor het team van Ruud van Nistelrooij.

Na rust ging het tempo iets omlaag en leek PSV het wel prima te vinden. Sparta leek lange tijd onmachtig, maar zoals zo vaak op een typische bekeravond kan één moment een wedstrijd op zijn kop zetten. Dat gebeurde vandaag na een uur spelen. Joël Drommel trachtte een voorzet op te vangen maar werd daarbij gehinderd door een in de weg staande Braithwaithe. Zo stompte de reservedoelman recht in de voeten van Arno Verschueren, die de bal vervolgens in de verre hoek binnenschoot en Sparta terug in de al gespeelde wedstrijd bracht.

Ook het tot dan toe opvallend stille thuispubliek lijkt dan wakker te worden en er nog een half uur vol gas voor te gaan om hun ploeg naar de gelijkmaker te schreeuwen. Dat lukte uiteindelijk niet, al voorkwam Joel Drommel in de laatste minuut van de blessuretijd een zeker lijkend doelpunt en daarmee een verlenging.

Voor PSV gaat het vizier nu aankomende zondag als de ploeg op bezoek gaat bij Fortuna Sittard en voor het eerst te maken gaat krijgen met het fenomeen Burak Yilmaz. Daar zullen de punten hoe dan ook opgehaald moeten worden om nog een rol van betekenis te spelen in de titelrace van dit seizoen.




Discussieer mee op de forums


Tags

sparta drommel billen gutierrez madueke nistelrooij samengeknepen simons xavi aangespeeld andermaal balverlies ban begeerde bekeravond bekerkeeper bekroonde betekenis bloedeloze braintwaithe braithwaithe burak chelsea dribbelde fortuna gehinderd grossierde gunnen lijkend lucht luttele onmachtig ramalho rechterflank reservedoelman sangare seconden spartaan stille stompte trachtte verlenging verschueren vizier voorkwam vuiltje wakker yilmaz

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage