Transparent
Inloggen
Sluiten

Luuk de Jong: 'We hebben alles aan onszelf te wijten vandaag'

15 januari 2023 16:58

In gesprek met ESPN kreeg Luuk de Jong direct de vraag hoe het in hemelsnaam mogelijk was dat PSV niet had gewonnen. "We hebben alles aan onszelf te wijten vandaag", aldus De Jong. "In de eerste helft moet je al drie of vier goals maken. In de tweede helft hebben we misschien wel twintig momenten gehad waarin we een overtal voor de goal hadden, maar het gewoon niet goed uitspelen. We moeten gewoon de wedstrijd op slot gooien. Het was heel slecht van ons."

Een kwartier voor tijd wist PSV eindelijk op voorsprong te komen. "Daarna krijgen we genoeg uitbraken en mogelijkheden waarin we de rust moeten bewaren en het gewoon uit moeten spelen", zo gaf hij aan. "Iemand kan hem dan alleen binnen schieten, maar dan gaan we toch te vaak voor eigen succes. We maken niet de juiste keuzes en dat is gewoon kwalijk. We hadden de wedstrijd in het slot moeten gooien en er drie, vier of vijf moeten maken. Nu hou je de tegenstander alleen maar in de wedstrijd."

Zelf erkende de aanvoerder dat hij ook had moeten scoren. "Onder andere ik ja. We hebben allemaal gefaald vandaag", zei hij daarop.




Discussieer mee op de forums


Tags

jong slot erkende espn gefaald hemelsnaam overtal uitbraken

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage