Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV treft zaterdag een hoop oude bekenden

19 januari 2023 18:08

Zaterdagavond wacht voor PSV weer een thuiswedstrijd in de Eredivisie als Vitesse de tegenstander is. Waar de Arnhemmers afgelopen seizoenen streden voor een Europees ticket moeten ze vooralsnog vooral strijden om niet te degraderen. Vitesse heeft voor het laatst in oktober gewonnen toen het in eigen huis net te sterk was voor FC Emmen.

PSV speelde voor de Eredivisie 37 keer eerder tegen Vitesse in het Philips Stadion. De balans is daarin uitstekend met 29 overwinningen, 3 gelijke spelen en 5 nederlagen. De grootste zege is 5-0 en dat lukte in de seizoenen 1978/1979 en 2019/2020.

De selectie van Vitesse kent met Simon van Duivenbooden en de onlangs aantrokken Nicolas Isimat-Mirin twee spelers met een verleden bij PSV. Op de bank is bovendien ook een heel bekende PSV'er te vinden, aangezien clubicoon Phillip Cocu sinds enkele maanden de hoofdtrainer is. Ook in Arnhem heeft hij weer de beschikking over zijn vaste assistent Chris van der Weerden, terwijl voormalig PSV-doelman Edwin Zoetebier de keeperstrainer is.

Ook voor Marco van Ginkel wordt het zaterdag een weerzien met zijn oude club, aangezien de middenvelder afkomstig is uit de jeugdopleiding van Vitesse.




Discussieer mee op de forums


Tags

vitesse bekenden eredivisie aantrokken arnhem arnhemmers cocu duivenbooden emmen ginkel isimat mirin simon streden weerden weerzien zoetebier

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.836 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kroes madueke malaise manolev nederland oogt overmars praag psvrijnwoude rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage