Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV dankzij zondagsschot voorbij Vitesse

21 januari 2023 22:20
Foto: Pro Shots

PSV dankzij zondagsschot voorbij Vitesse; image source: Pro Shots

Verslaggever: NvdL

PSV heeft de eerste wedstrijd zonder de aan Chelsea verkochte Noni Madueke winnend afgesloten. In een moeizame wedstrijd maakte Guus Til, die vandaag de voorkeur kreeg boven Joey Veerman, het verschil met een zondagsschot dat in de verre hoek via de binnenkant van de paal binnenviel. Daarmee kan PSV enigszins achteroverleunend naar de competitiekraker tussen koploper Feyenoord en regerend landskampioen Ajax.

Voorafgaand aan de wedstrijd ging het in Eindhoven vooral over het vertrek van Madueke en ook Cody Gakpo. De verbazing dat er nog geen vervangers werden gepresenteerd was dan ook groot bij de aanhang en het cynisme was duidelijk van de tribunes af te lezen. Ook het fluitconcert voorafgaand aan de rust sprak boekdelen. Nadat de VAR ruim vijf minuten nodig had voor het beoordelen van een overduidelijke overtreding op Anwar El Ghazi, mocht Luuk de Jong uiteindelijk de aanloop nemen om PSV op voorsprong te zetten én tevens voor het eerste thuisdoelpunt in de Eredivisie sinds 30 oktober 2022 te zorgen. De ervaren spits en aanvoerder liep aan maar produceerde een ontstellend slap schot waarvan ook doelman Scherpen zijn bedenkingen bij gehad zal hebben. Enkele ogenblikken na de gemiste strafschop raakte Luuk de Jong in een kopduel dusdanig in botsing met de hoofden tegen elkaar, dat Eindhovens hoop in bange dagen al vroeg in de wedstrijd vervangen moest worden.

Vrijwel direct na rust stak Guus Til vanaf eigen helft het halve veld over, gaf de bal op de voor Luuk de Jong ingevallen Bakayoko. De Belg gaf hem vrijwel direct weer terug waarna Til besloot maar eens uit te halen. Met succes, want vanaf de rand van de zestien verraste zijn schot vriend en vijand en zette PSV zo op voorsprong.

Vervolgens leek zich een soortgelijk scenario als vorige week in Sittard te ontvouwen. PSV leunde achterover en liet de ploeg van Cocu komen, dat op jacht ging naar de gelijkmaker. Die gelijkmaker kwam er uiteindelijk niet, ondanks meerdere uitgelezen kansen, bleek de PSV-defensie een te grote sta-in-de-weg voor de Arnhemmers. In de absolute slotfase stuurde El Ghazi de ingevallen Vertessen nog weg. De Belg was net iets sneller bij de bal dan Kjell Scherpen. De doelman botste vervolgens net buiten de zestien met de snelle buitenspeler, waar slechts een straf voor gegeven kan worden, de rode kaart. In de laatste minuut blessuretijd die nog volgde gebeurde verder niks noemenswaardigs meer.

Voor PSV is er weinig tijd om te herstellen van deze wedstrijd, dinsdagavond staat alweer de volgende op het programma, als er wordt afgereisd naar Emmen voor een wedstrijd tegen de plaatselijke FC, een tegenstander waar PSV in het verleden vaker moeite mee had en waar ze, gelet op de huidige vorm, de borst weer voor nat mogen maken.




Discussieer mee op de forums


Tags

jong til zondagsschot ghazi madueke scherpen vitesse aanhang achterover achteroverleunend arnhemmers bakayoko bange binnenkant binnenviel boekdelen borst botsing botste chelsea cocu cody competitiekraker cynisme emmen eredivisie feyenoord fluitconcert gakpo gelet hoofden joey kopduel leunde nat noemenswaardigs ogenblikken ontstellend ontvouwen plaatselijke produceerde rand slap soortgelijk thuisdoelpunt var veerman verkochte vertessen vervangers vijand

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.843 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev nederland praag psvrijnwoude renners rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage