Transparent
Inloggen
Sluiten

Officieel: Earnest Stewart nieuwe Directeur Voetbalzaken van PSV

26 januari 2023 16:49 - PSV.nl
Foto: Pro Shots

<b>Officieel: Earnest Stewart nieuwe Directeur Voetbalzaken van PSV</b>; image source: Pro Shots

PSV meldt via de officiële kanalen dat Earnest Stewart de nieuwe Directeur Voetbalzaken wordt. De Amerikaan zal per 1 maart in dienst treden bij de club. Momenteel is Stewart nog in dienst als Directeur Voetbalzaken van de Amerikaanse voetbalbond. Stewart tekent bij PSV een contract tot de zomer van 2027.

Stewart is in Nederland geboren, maar heeft de Amerikaanse nationaliteit. Als speler kwam hij uit voor VVV-Venlo, Willem II, NAC Breda en DC United. Na het beëindigen van zijn loopbaan was hij vanaf 2005 achtereenvolgens technisch directeur bij VVV-Venlo, NAC Breda, AZ en Philadelphia Union. Sinds 2018 was hij in diest van de voetbalbond van de Verenigde Staten.

Meer op PSV.nl




Tags

stewart earnest nac vvv diest nationaliteit nederland philadelphia union

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Lijkt me een goeie. Veel ervaring, top
+4/-0

1 jaar geleden
Dat is in ieder geval iemand met voldoende ervaring in de voetbalwereld en daardoor ongetwijfeld een behoorlijk netwerk. Good luck!
+2/-0

1 jaar geleden
Veel ervaring en een redelijk goede track record, dus over het algemeen positief met deze keuze. Kan per maart rustig beginnen en alles klaarmaken voor de zomerwindow. Welkom Earnest, succes!

En nu vlammen vóór het einde van de winterse window verdomme, er moet kwaliteit bij!
+3/-0

1 jaar geleden
Dat lijkt me een goeie, veel ervaring op dit vlak en iemand van buiten PSV. Frisse wind, hopelijk dat e.e.a. weer vlotgetrokken kan gaan worden worden.
+2/-0

1 jaar geleden
We waren wel toe aan een positief bericht.
+2/-0

1 jaar geleden
Toch nog enigzins een verrassing,had Steinson verwacht.
Maar prima,we gaan het zien.
+1/-0

1 jaar geleden
Lijkt me een geschikte en correcte vent. Ben benieuwd hoe het uitpakt.
+2/-0

1 jaar geleden
Het is een naam die wij kennen maar als TD in een club context toch eigenlijk alleen AZ? Begrijp dat een TD meer verantwoordelijkheden heeft maar als de TD van de Amerikaanse voetbal bond ben je natuurlijk niet bezig met speler transfers. Wij gaan het zien
+1/-0

 
1 jaar geleden
NAC en Philly Union en de Amerikaanse Bond, of bedoel je Steinson?
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Eindelijk de gewenste buitenspeler! ;) Nee ik denk dat dit wel een slimme zet is. Heeft al ervaring opgedaan en hopelijk een netwerk. Heeft het indertijd bij AZ goed gedaan. Voldoende werk aan de winkel.
+2/-0

1 jaar geleden
Wederom buiten mij om geregeld maar ik kan hier prima mee leven. Ik ken geen betere TD, ken namelijk helemaal geen td's. Goede naam, tenminste wat ervaring. Veel succes !
+3/-0

1 jaar geleden
Wel een ervaren vent die ook internationaal werk verricht heeft en Nederland ook kent.
+1/-0

1 jaar geleden
Wel echt een grote, bewezen naam. Geen garantie voor succes, maar ben hier erg blij mee.
+1/-1

1 jaar geleden
Frisse wind? Is gewoon weer een oude bekende van AZ en oud teamgenoot van Adil Ramzi.. same ol' same ol'..
+1/-0

1 jaar geleden
Earnie Stewart is natuurlijk minstens net zoveel Nederlander als Amerikaan. Hij heeft in zijn (actieve) carrière bij Willem 2 en NAC gezeten, is volgens mij in Brabant geboren en heeft dus ook wel binding met de regio. Daarnaast een tijdlang bij AZ gewerkt en in de Verenigde Staten. Van een "superfrisse wind" is derhalve geen sprake in mijn ogen, maar het is wel iemand die nog geen historie heeft binnen de club.

Ik ben benieuwd wat hij ons gaat brengen. In ieder geval iemand met een goed gevuld CV en de uitstraling en klasse van iemand die bij een topclub kan werken.
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko basarnhem brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje