Bij vlagen frivool PSV voorbij Go Ahead Eagles

28 januari 2023 18:42

Bij vlagen frivool PSV voorbij Go Ahead Eagles; image source: Pro Shots

Verslaggever: NvdL

PSV heeft de eerder deze week opgelopen domper op bezoek bij FC Emmen een goed vervolg gegeven door thuis met 2-0 af te rekenen met Go Ahead Eagles. De goals werden over beide helften verdeeld. In de eerste helft scoorde de in de basis teruggekeerde Joey Veerman op aangeven van Guus Til de 1-0. Na rust was het Anwar El Ghazi die profiteerde van de rebound nadat het schot van Philipp Mwene uiteen spatte op de paal. Zijn doelpunt bleek uiteindelijk beslissend, waar Go Ahead Eagles in de eerste fase na rust nog aanspraak leek te maken op de gelijkmaker.

Nadat er eerder deze week met 1-0 werd verloren van FC Emmen kondigde Ruud van Nistelrooij de crisis uit in Eindhoven. De spelers leken die woorden serieus te nemen. Vanaf het eerste fluitsignaal gaf het elftal alles en zette het team constant druk op de tegenstander. Deze agressiviteit werd relatief snel beloond, nadat een volley van Xavi Simons hard op de lat ging viel de bevrijdende openingstreffer niet veel later. Op een goede voorzet over de grond van Guus Til liep Joey Veerman goed het zestienmetergebied binnen om vervolgens koelbloedig af te ronden. Kort daarna leek Xavi Simons na een onnavolgbare passeerbeweging de 2-0 te maken, echter bleek doelman Jeffrey de Lange een te groot sta-in-de-weg.

Na het eerste half uur ebde de dominantie van PSV wat weg en leken de bezoekers uit Deventer even aanspraak te maken op meer dan een nederlaag. Na enkele hachelijke momenten, met name kort na rust, gooide Anwar El Ghazi vanuit een rebound uiteindelijk de wedstrijd in het slot. Kort na de beslissende goal mocht Luuk de Jong zich melden en werd de aanvoerder vervangen door de deze week op huurbasis overgenomen Fábio Silva. De Portugees werd onder luid gejuich ontvangen en hoewel het hele stadion hem een goal leek te gunnen bleef zijn debuutdoelpunt uit.

Voor PSV wacht nu een week van rust qua wedstrijden, waarbij het vizier na vandaag op de competitiekraker van volgende week zondag gaat. Dan wacht immers de wedstrijd op bezoek in de Kuip bij het Feyenoord van Arne Slot dat momenteel trots koploper is van de Eredivisie en zal PSV alles op alles moet zetten om nog enigszins uitzicht te houden op de landstitel dit seizoen.