Transparent
Inloggen
Sluiten

'PSV in gesprek met Xavi Simons over openbreken van contract'

2 februari 2023 14:14 - ED.nl
Foto: Pro Shots

"PSV in gesprek met Xavi Simons over openbreken van contract"; image source: Pro Shots

Het Eindhovens Dagblad meldt dat een langer verblijf van Xavi Simons een topprioriteit is voor PSV. De club is dan ook in gesprek met de middenvelder over het openbreken van zijn contract. Zijn huidige verbintenis loopt in de zomer van 2027 af. De inzet van PSV is zekerheid dat Simons ook na dit seizoen nog actief zal zijn in Eindhoven en zeker ook over het laten vallen van de vertrekclausule.

In het huidige contract van Simons is opgenomen dat Paris Saint-Germain hem komende zomer voor 12 miljoen euro zou kunnen overnemen. Een eventuele transfer zou wel pas rond komen indien Simons zelf ook weer terug wil keren naar de Franse hoofdstad. Volgens betrokkenen zou de clausule alleen komende zomer gelden.

Meer op ED.nl
Tags

simons xavi topprioriteit

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Blijft een leuk menneke om hem op het veld bezig te zien, maar hij moet wel wat meer spinazie eten wil hij niveaus hoger gaan slagen.
+1/-2

 
1 jaar geleden
Dat zeiden heel veel clubs/mensen ook over Messi. De rest is geschiedenis.
+6/-0

 
1 jaar geleden
Dat zeiden heel veel clubs/mensen ook over Xavi en Iniesta. De rest is geschiedenis.
+1/-0

Slufter (geschorst)
1 jaar geleden
Nou dat zou een knap staaltje onderhandelen zijn. Xavi heeft namelijk zelf de grootst mogelijke troefkaart achter de hand. PSG zou zelfs voor Toeter Jan al 12 miljoen betalen. Als PSG Xavi gek maakt met een percentage van de meeropbrengst boven twaalf miljoen is dat toch ook een lekker vooruitzicht voor die jongen. Ik weet niet of PSV zo hoog in de boom gaat zitten dat Xavi een zelfde bedrag hier binnen vier jaar kan incasseren?
Alleen in het onwaarschijnlijke geval dat PSG hem NIET zou willen, zou hij er met een opgewaardeerd contract op vooruit gaan.

Of die jongen moet zo zorgvuldig zijn carrière plannen dat hij via de Wijnaldum/Memphis route naar de top wil. Dat zouden wij van PSV eend adviseren.😉
+8/-0

 
1 jaar geleden
Als geld de drijfveer van Simons zou zijn geweest had hij überhaupt nooit bij PSG weg gegaan
+1/-0

 
1 jaar geleden
Juist, die jongen richt zich op voetballen, en zo veel mogelijk wedstrijden spelen, en weet dat als hij zo doorgaat het grote geld toch wel komt. En gezien zijn inzet doet hij het echt met emotie en voor zijn plezier.
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Zou een wereld deal van PSV zijn...
+1/-0

 
1 jaar geleden
Zou een werelddeal van Simons zijn.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Wat me een beetje zorgen baart is inderdaad dat hij gaat voor sportieve ambitie en zijn eigen ontwikkeling. Dat eerste zou na deze transferperiode wel eens in ons nadeel kunnen werken.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Waarom zou PSG meer dan 12 miljoen betalen? Die clausule is er juist dat als Xavi naar PSG kan en wil dat PSG dan maximaal 12 miljoen hoeft te betalen.
+1/-0

 
Slufter (geschorst)
1 jaar geleden
Stel nou voor dat hij eigenlijk niet perse terug wil naar PSG. Maar die beloven hem een enorme bak geld in de vorm van tekengeld of een percentage van een volgende transfer als hij toch terugkomt(voor 12 miljoen). Dan kan hij toch gaan twijfelen of niet?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dat kunnen wij ook bieden. Ipv dat we hem voor 12m verliezen aan PSG kun je ook 10m tekengeld bieden bij een verkoop later van meer dan 22m euro. Deze jongen gaat geheid 75m opleveren.
+1/-0

 
1 jaar geleden
75 mil weet ik nog niet. We zijn geen Ajax of één of andere Portugese club. Maar ik ben ook van mening dat deze jongen wel is een transferrecord kan opleveren. Geweldige voetballer
+1/-0

1 jaar geleden
Ik heb het idee dat Xavi Simons de speler is met de beste zaakwaarnemer. Hij begrijpt dat je als goede speler die in de belangstelling staat van twee partijen je prima de regie zelf in handen kan houden. Met een normaal contract van vijf jaar had je geen poot om op te staan, maar nu kan je na een jaar je echte eisenpakket op tafel leggen. Niks dan lof voor deze zaakwaarnemer... Die gaan nu gewoon inzetten op een 60/40 verdeling bij een eventuele transfer... Met alsnog natuurlijk een minimum transfersom.
+1/-1

1 jaar geleden
Mooie foto bij de titel :-)
+2/-0

 
Slufter (geschorst)
1 jaar geleden
Belachelijk dat die Marcel Brands zo'n jongen tijdens de wedstrijd belt.😊
+4/-0

 
1 jaar geleden
Nog ernstiger is dat Xavi tijdens de wedstrijd nog opneemt ook :)
+5/-0

 
1 jaar geleden
Aan de blik van Simons te zien was het aanbod aan de telefoon niet best
+2/-0

 
1 jaar geleden
Simons kijkt vaak alsof hij moet poepen :)
+2/-1

1 jaar geleden
Als Xavi en Sangare komend seizoen ook nog weg vallen....wat dan?
Weeeer opnieuw bouwen aan een nieuw elftal.
En weer een tussenseizoen?
Ik zeg dik betalen en houden dit pareltje
+1/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

advocaat akpom alchemist anthony antonh arensman arrogant bakayoko bayern bergwijn brobbey doeki engeland eredivisie espn feyenoord gerets koki oost pepi poster ring rivaal ruilen shevchenko skipper tillman tilman voetbalprimeur wanner