Transparent
Inloggen
Sluiten

Xavi Simons Talent van de Maand in Eredivisie

3 februari 2023 19:34 - Eredivisie CV
Foto: Pro Shots

Xavi Simons Talent van de Maand in Eredivisie; image source: Pro Shots

De Eredivisie CV heeft bekend gemaakt dat Xavi Simons is uitgeroepen tot Talent van de Maand in de Eredivisie. De middenvelder van PSV bleek van alle spelers tot 21 jaar de beste. Het is de eerste keer sinds december 2018 dat een speler van PSV de prijs ontvangt van grootste talent. Simons wist zich in januari te onderscheiden door in de top 3 te komen qua meest succesvolle dribbels, creëren van kansen uit open spel en aantal doelpogingen. Bovendien werd hij twee keer verkozen tot Man of the Match.

Logischerwijs staat Simons ook in het Elftal van de Maand. Daarin is hij niet de enige PSV'er, aangezien data heeft aangetoond dat Jordan Teze de beste rechtsback in de competitie was. Ook oud-PSV'er Bobby Adekanye staat in het team.

Meer op Eredivisie CV




Discussieer mee op de forums


Tags

simons eredivisie xavi adekanye bobby doelpogingen dribbels jordan match teze

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
En terecht, grootste talent van de eredivisie
+1/-0

JorisDeDraak (geschorst)
1 jaar geleden
Eerste keer sinds 2018 voor een PSV'er? Dus Madueke of anderen nooit?

En Simons zelf werd toch een paar maanden geleden tot speler van de maand gekozen, dan is hij toch automatisch ook de beste onder de 21? Of kun je niet beide prijzen winnen?
+1/-0

 
Om jouw eerste vraag te beantwoorden: Nee, inderdaad. Bergwijn was in 2018 de laatste PSV'er. Simons is sowieso pas de derde PSV'er na Angelino en (2x) Bergwijn. Sinds die tijd is er overigens geen club geweest die meer spelers van de maand had dan PSV.

Het is inderdaad zo dat als je wordt verkozen tot speler van de maand je niet meer in aanmerking komt voor talent van de maand. Die prijs gaat dan naar de nummer twee op de lijst. Eigenlijk slaat het natuurlijk nergens op, want zoals je zegt ben je dan ook automatisch het grootste talent.
+2/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage