Transparent
Inloggen
Sluiten

Thorgan Hazard: “Teleurgesteld dat we niet hebben gewonnen”

5 februari 2023 17:39

Verslaggever: NvdL

Na afloop blikte de van Borussia Dortmund gehuurde Thorgan Hazard terug op zijn debuut voor PSV als invaller. Een debuut dat hij tevens opluisterde met het doelpunt. Voor de camera’s van ESPN ging de Belg in gesprek met Hans Kraaij Junior: “We wilden deze wedstrijd koste wat kost winnen. Na de 0-2 hebben we als een team getracht de voorsprong over de streep te trekken en met man en macht geprobeerd te verdedigen. Met een man minder werd dat wel heel lastig. Vervolgens kwamen ze in de slotfase toch terug tot 1-2 en in een van de laatste minuut van de extra tijd maakten ze nog gelijk. We hebben als team gevochten en een goede mentaliteit laten zien maar dat was niet voldoende. Dus we zijn vooral erg teleurgesteld.”

Ook blikte de buitenspeler terug op zijn start als bankzitter: “Mijn laatste wedstrijd was op het Wereldkampioenschap Voetbal in Qatar, waar ik tien minuten heb gespeeld in onze laatste wedstrijd tegen Kroatië. Dat is dus al een tijd geleden en ik mis dus ook wel wat wedstrijdritme. Daarom had ik vooraf ook met de trainer afgesproken dat ik vandaag zo’n dertig minuten mee zou spelen. Op die manier kan ik door elke wedstrijd wat meer minuten te maken zo snel mogelijk teruggroeien naar mijn niveau.”

De Belg had uiteindelijk slechts zes minuten nodig om zijn eerste doelpunt voor PSV te maken. Na een snelle omschakeling kreeg hij de bal van Luuk de Jong om vervolgens in de korte hoek Wellenreuther te verschalken. “Normaal koos ik altijd voor de verre hoek, maar nu kwam ik vanaf links, zag ik de keeper staan en besloot ik laag in de korte hoek te schieten. Dat was een goede inschatting gelukkig. Maar toch had ik hier liever gestaan met dat doelpunt en de drie punten. Het is mijn taak om het team te helpen en als ik dat kan doen door te scoren maakt dat me erg blij natuurlijk. Hopelijk volgende week weer en dan wél te winnen.”




Discussieer mee op de forums


Tags

hazard thorgan bankzitter dortmund espn getracht hans inschatting jong kraaij kroatie macht omschakeling opluisterde qatar teruggroeien verschalken wedstrijdritme wellenreuther wereldkampioenschap

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij eredivisie feyenoord flamingo hendrikus jong koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage