Transparent
Inloggen
Sluiten

Luuk de Jong: “We hadden dit nooit meer weg mogen geven!”

5 februari 2023 17:54

Verslaggever: NvdL

Direct na afloop stond Luuk de Jong op het veld van De Kuip voor de camera’s van ESPN Vincent Schildkamp te woord, al terugblikkend op zijn wedstrijd die uiteindelijk in 2-2 eindigde. “Gezien het spelbeeld mogen we blij zijn met een punt, denk ik. Maar als je 0-2 voorstaat dan moet je hem over de streep trekken. We hebben alles gegeven maar helaas was dat niet genoeg. Je weet dat als je met een man minder komt te staan het moeilijk gaat worden. Je maakt vervolgens wel een goal, dan maken zij op een goed moment de 1-2 om nog iets te kunnen forceren. Als ze dan vervolgens een verlenging aan extra tijd krijgen, hebben ze helemaal genoeg tijd om een goal te maken, ja. Negen minuten extra, schandalig!”

“Of het echt een topwedstrijd was? Ik denk het wel, er zat heel veel in. Veel strijd, beide ploegen deden alles om duels te winnen. Voetballend was het misschien van beide kanten niet fantastisch, zeker van onze kant moet dat echt beter op sommige momenten. Als je dan vervolgens op 0-2 komt mag je dat eigenlijk gewoon niet meer weggeven.”

“Heb jij dat ooit gezien? Negen minuten! Ja, op het WK maar daarvoor toch niet? Hij (Makkelie) deed nog wel meer dingen om Feyenoord terug te laten komen in de wedstrijd. Al ga ik het daar niet op gooien, wij moeten gewoon zorgen dat we die 0-2 vasthouden en die over de streep trekken.”

“We zijn pas net over de helft, er zijn nog genoeg wedstrijden om te spelen, we gaan er vol voor. Het was lekkerder als we vandaag gewonnen hadden maar er is nog niks aan de hand.”

“Ik denk zeker dat we vandaag als team voor Thijs hebben gevochten. Ook een prachtig eerbetoon vanuit de fans hier in het stadion. We hadden liever de drie punten voor hem mee terug genomen maar dat kunnen we ook relativeren. Er zijn ook andere dingen in het leven, wat er nu met Thijs aan de hand is is verschrikkelijk natuurlijk. Dat vind ik ook zo sterk aan Thijs. Dat ie ook zegt dat hij zelf misschien niet meer te redden is maar heel veel anderen wel. En zo is Thijs ook. Hopelijk gaan nog veel meer mensen zich aanmelden als bloed- en stamceldonor, want je ziet dat heel veel mensen dit gewoon nodig hebben om te kunnen blijven leven.”




Discussieer mee op de forums


Tags

jong aanmelden bloed eerbetoon espn feyenoord kuip lekkerder makkelie schildkamp spelbeeld stamceldonor terugblikkend verlenging voorstaat

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje