Transparent
Inloggen
Sluiten

Ruud van Nistelrooij: “Als team voor elkaar gestreden vandaag”

5 februari 2023 18:17

Verslaggever: NvdL

Na afloop verscheen ook trainer Ruud van Nistelrooij voor de camera’s van ESPN om samen met Hans Kraaij Junior terug te blikken op de wedstrijd en het gelijkspel tegen Feyenoord: “Ik vond vooral de blessuretijd erg lang, je voelt dat je team aan het overleven is. Dan geloof je gewoon niet dat er negen minuten op het bord staan aangegeven. Daarnaast voelde ik vooral dat er geen enkele 50/50 beslissing vandaag in de Kuip onze kant op viel. Plus daarbovenop nog de negen minuten extra. Ja, dan had ik het gevoel heel erg dat Makkelie de kant van Feyenoord op neigde. De spelers ook. Maar het is ook een hele emotionele wedstrijd natuurlijk. En dat hoort er ook bij. Dan maak je met tien man de 0-2 die we op dat moment keihard nodig hadden. Dan lijk je het nog over de streep te gaan trekken. Vervolgens bleven zij gewoon drukken en kwamen wij er niet meer onderuit. Dan wordt het uiteindelijk nog 2-2 en zullen we daarmee moeten leven.”

“Of ik niet nog pissiger ben op Obispo? Hij benadeelt het team, net zoals Mauro dat deed in Emmen. Het was terecht rood. Het was ook echt niet nodig om zo in te komen. Dat weet hij zelf ook. Dan sta je met tien man, maak je de 0-2 en wil je hem over de streep trekken. Dan weet je dat het in de Kuip moeilijk is, maar ik denk dat we trots mogen zijn op de manier waarop we voor iedere bal en ieder duel gevochten hebben en bijna nog de drie punten mee terug genomen hadden. Uiteindelijk toch een punt hier, waardoor het verschil op vier en dus alles open blijft. Wat dat betreft is het ook een belangrijk punt, ze zijn niet uitgelopen naar zeven punten.”

“Nee, tevreden ben ik natuurlijk niet. Het is wel heel dubbel. Als we gewonnen zouden hebben was dat geweldig geweest. We hebben gestreden en houden uiteindelijk een punt over aan een hele moeilijke wedstrijd. Dat gevoel zit er wel. Uiteindelijk zeg ik ook tegen de groep dat we niet verloren hebben en nog steeds volop meedoen.”

“Op een gegeven moment koos ik ervoor om Joey Veerman naar de kant te halen. Door de blessure van el Ghazi had ik al moeten wisselen waardoor ik dus nog maar twee wisselmomenten had. Die moet je dan heel zorgvuldig afwegen. Die besloot ik dus twee keer als dubbele spelerswissel te gebruiken. Want met tien man moesten we ook nog eens tien minuten extra door. Ik vond dat we niet meer van onze eigen helft afkwamen, vandaar dus de wissel van Joey voor Gutierrez.”

“Ja, na Emmen bevestigde ik dat we in een crisis zaten. Maar nu ziet het er na de overwinning op Go Ahead en het punt hier tegen Feyenoord weer heel anders uit. We staan op slechts vier punten van de koploper dus ja, het zou raar zijn om niet te zeggen dat we vol voor de landstitel gaan.”

“Anwar ging er met een spierblessure af terwijl Mwene op het veld even buiten bewustzijn is geweest. Dan moet je direct fluiten als scheidsrechter en niet door laten voetballen als zijnde voordeel. Het gaat hier om de gezondheid van spelers, het ging om een hoofdblessure. Dan zijn er gewoon regels om direct af te fluiten en het spel stil te leggen. Dat gebeurde vandaag niet en daar stoorde ik me ook aan. Het is nu afwachten hoe hij zich hier van hersteld, het lijkt vrij serieus letsel te zijn.”

“Het was een mooie pot, emotioneel, geweldig van genoten. Van de ambiance, van Feyenoord en zeker ook van mijn team. Ik weet zeker dat Thijs ook genoten heeft van deze wedstrijd. Als je ziet hoe hij de eerste fase van zijn ziekte overwon door nooit op te geven en nu hij zelfs na zulk slecht nieuws zo in het leven staat om anderen te blijven helpen met een dergelijke oproep om je aan te melden als donor, dan ben je echt een strijder. We houden allemaal van hem en ik denk dat we dat als team ook hebben laten zien vandaag.”




Discussieer mee op de forums


Tags

feyenoord nistelrooij emmen joey kuip afkwamen benadeelt bewustzijn blikken bord daarbovenop donor emotioneel espn ghazi gutierrez hans hoofdblessure kraaij landstitel lijk makkelie mauro mwene neigde obispo overwon pissiger spelerswissel strijder veerman wisselmomenten

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bastard bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage