Transparent
Inloggen
Sluiten

Luuk de Jong: 'Het is lekker dat ik nu een goal kan maken'

8 februari 2023 22:48

Luuk de Jong gaf in gesprek met ESPN aan dat PSV voor rust heel goed speelde. "We hadden zelfs een fase waarin ze helemaal niet van hun helft kwamen. We maken twee snelle goals en dan moet je doordrukken naar nog meer goals", aldus De Jong. "Vervolgens beginnen we heel slap aan de tweede helft. Dat is gewoon instelling. Je moet zorgen dat je scherp bent en dat geldt voor iedereen. Diemers kon zo opendraaien en die bal binnenschieten, dat mag niet gebeuren."

De Jong ging verder: "We hebben dit nu al vaker gehad dat we een fase hebben krijgen waarin we teveel balverlies achter elkaar lijden. De tegenstander krijgt dan het vertrouwen weer terug en kan op onze helft voetballen. Dan moeten wij achter de bal aan en dat is niet wat wij willen. Wij kunnen en moeten veel beter. Dat zag je in de eerste helft, maar dat moeten we veel langer vol kunnen houden. Dan moeten we onszelf niet in een moeilijke situatie gaan brengen."

Zelf was de spits blij dat hij de 3-1 wist te maken. "Je wil altijd je doelpunten maken en belangrijk zijn", zei hij daarover. "Als het dan even niet lukt... Ik ben oud en wijs genoeg om dat extreem te gaan zoeken en gewoon mijn ding te blijven doen. Natuurlijk ga je er wel over na denken, dat is menselijk. Het is lekker dat ik nu een goal kan maken en hopelijk kan ik dat nu door trekken."




Discussieer mee op de forums


Tags

jong balverlies binnenschieten diemers doordrukken espn menselijk opendraaien slap wijs

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla business dichterbij eredivisie feyenoord kompas kou kroes madueke oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte