Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV aast in thuisduel tegen FC Groningen op revanche

10 februari 2023 12:40

Voor PSV staat er zaterdagavond opnieuw een thuiswedstrijd op het programma. In het Philips Stadion is FC Groningen de tegenstander. De Trots van het Noorden speelt nu voor het 23ste seizoen op rij in de Eredivisie, maar na jaren structureel gespeeld te hebben om een Europees ticket verkeert het dit seizoen in flinke degradatienood. FC Groningen staat momenteel op de zeventiende plek in de Eredivisie. Wel verraste het door eerder dit seizoen de thuiswedstrijd met 4-2 te winnen van PSV. FC Groningen won sindsdien echter geen enkele wedstrijd meer.

PSV speelde voor de Eredivisie al 55 keer eerder in eigen huis tegen FC Groningen en voorloper GVAV. Tot nu toe werd er 40 keer gewonnen, eindigde het duel 13 keer in een gelijk spel en slechts 2 keer ging PSV onderuit. In het seizoen 2001/2002 werd met 8-0 de grootste overwinning behaald. Huidig technisch manager Jan Vennegoor of Hesselink maakte die avond een hattrick.

De selectie van FC Groningen kent meerdere spelers met een verleden bij PSV. Laros Duarte, Emmanuel Matuta en Ramon Pascal Lundqvist speelden allemaal in de jeugdopleiding. Lundqvist kwam uiteindelijk tot zes officiële duels in het eerste elftal van PSV.




Tags

groningen eredivisie lundqvist revanche degradatienood duarte emmanuel gvav hattrick hesselink laros matuta pascal vennegoor

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.841 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev nederland praag psvrijnwoude renners rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage