Transparent
Inloggen
Sluiten

Europa League veelvraat Sevilla kent tot nu toe moeizaam seizoen in eigen competitie

13 februari 2023 21:23

Voor PSV wacht donderdagavond een absoluut topaffiche. In Estadio Ramón Sánchez Pizjuán wacht de uitwedstrijd tegen Sevilla. De Spaanse club kent in de eigen competitie een moeizaam seizoen, maar door drie zeges in de laatste vier duels is het inmiddels gestegen naar de twaalfde plek in La Liga.

Sevilla is inmiddels een veelvraat in de Europa League en voorloper de UEFA Cup. In 2006 werd in notabene het Philips Stadion de eerste Europese prijs in de clubhistorie behaald. Inmiddels staat de teller op zes titels en is daarmee met grote voorsprong recordhouder. Dit seizoen kwam het uit in de groepsfase van de Champions League en eindigde in een poule met Manchester City, Borussia Dortmund en FC Kopenhagen op een derde plek.

Voor Luuk de Jong wordt het donderdag een terugkeer bij zijn oude club, aangezien hij afgelopen zomer door PSV werd overgenomen van Sevilla. De spits vertrek in 2019 naar Spanje en vervulde in zijn eerste seizoen direct een heldenrol. In de halve finale van de Europa League zorgde hij tegen Manchester United voor de winnende om in de finale tegen Internazionale uit te groeien tot Man van de Wedstrijd door twee doelpunten te scoren.

Ook PSV komt donderdag tegenover een oude bekende te staan, aangezien Karim Rekik momenteel voor Sevilla speelt. De verdediger speelde van 2013 tot en met 2015 voor PSV en kwam tot 69 officiële duels. Ook Nemanja Gudelj speelde in de Eredivisie, terwijl Lucas Ocampos afgelopen half jaar op huurbasis voor Ajax uitkwam.

PSV speelde nog nooit eerder een officieel duel tegen Sevilla. De wedstrijd van donderdag wordt de 18de keer dat PSV in Spanje een wedstrijd in Europees verband gaat spelen. PSV won slechts 1 keer, speelde 5 keer gelijk en ging 11 keer onderuit. In 2020 werd tegen Granada de enige overwinning behaald.




Discussieer mee op de forums


Tags

sevilla veelvraat dortmund eredivisie estadio granada gudelj heldenrol internazionale jong karim kopenhagen lucas nemanja ocampos pizjuan recordhouder rekik sanchez topaffiche twaalfde uefa uitkwam

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage