Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV geeft drie goals weg in tien minuten en verliest zwaar

16 februari 2023 23:14
Foto: Pro Shots

PSV geeft drie goals weg in tien minuten en verliest zwaar; image source: Pro Shots

Verslaggever: NvdL

Ondanks een lang gelijkopgaande eerste helft is PSV er vanavond niet in geslaagd een gunstige uitgangspositie voor de return volgende week in Eindhoven te bewerkstelligen. Op slag van rust kwam Sevilla op 1-0, een goal die in de laatste minuten daar voorafgaand al in de lucht hing. In de eerste tien minuten na de rust liep de thuisploeg vervolgens vlot uit naar 2 en 3-0. Goals kwamen op naam van Youssouf En-Nysiri en oud-Ajacieden Lucas Ocampos en Nemanja Gudelj. Een dramatisch resultaat met het oog op de return van volgende week, waar PSV voor een schier onmogelijke opdracht lijkt te staan om dit nog recht te zetten.

Waar PSV-directie nog niet heel lang geleden de ambitie uitsprak hoge ogen te willen gooien in deze Europa League-campagne, stortte die droom als een kaartenhuis ineen in een tijdsbestek van tien minuten. In tien minuten tijd, buiten de rust om gerekend, gaf PSV de bal meermaals kinderlijk eenvoudig af. Daar maakten de Spanjaarden vervolgens gretig en dankbaar gebruik van maakten waardoor het tweeluik dus halverwege al beslist lijkt te zijn.

Kort na de 3-0 wachtte Luuk de Jong, die ook meer verwacht had van zijn terugkeer bij de club die hij hoogstpersoonlijk de Europa League bezorgde, zijn publiekswissel. Onder luid applaus van de Sevilla-supporters verliet hij duidelijk teleurgesteld het veld. Zijn vervanger Fabio Silva kon in het laatste half uur echter ook geen potten breken. Wel was Joey Veerman nog dichtbij de aansluitingstreffer, met nog tien minuten te spelen verdween zijn afstandsschot via de buitenkant van de paal naast het doel. Dat zou gezien het spelbeeld wel verdiend zijn geweest, het ging gedurende de wedstrijd gelijk op. Des te spijtiger dat er in die tien minuten drie goals zijn gemaakt waardoor plaatsing voor de volgende ronde erg ver weg lijkt.

De knop bij de ploeg van Ruud van Nistelrooij zal snel om moeten. Zondag wacht immers al de traditionele Carnavalsuitwedstrijd op bezoek bij een goed draaiend FC Utrecht en zullen de wonden gelikt dienen te worden om volgende week in eigen huis een betere indruk achter te laten.




Discussieer mee op de forums


Tags

sevilla applaus bezorgde campagne carnavalsuitwedstrijd fabio gelijkopgaande gelikt gudelj hoogstpersoonlijk ineen joey jong kaartenhuis kinderlijk knop lucas lucht nemanja nistelrooij nysiri ocampos onmogelijke potten publiekswissel schier silva spelbeeld spijtiger stortte uitgangspositie uitsprak utrecht veerman vlot wachtte wonden youssouf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.846 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage