PSV wint ook niet op bezoek bij FC Utrecht

19 februari 2023 16:27

PSV wint ook niet op bezoek bij FC Utrecht; image source: Pro Shots

PSV is buitenshuis opnieuw tegen puntverlies aangelopen. Het uitduel tegen FC Utrecht eindigde in een 2-2 gelijkspel. Johan Bakayoko en Luuk de Jong maakten de doelpunten.

Bij PSV zat Fred Rutten als eindverantwoordelijke op de bank omdat Ruud van Nistelrooij ziek was. Omdat ook Ibrahim Sangaré griep had en Érick Gutiérrez niet voldoende was hersteld, kreeg Mauro Júnior een basisplaats op het middenveld.

Vanaf het begin nam PSV de overhand en kreeg het via Luuk de Jong de eerste kans van de wedstrijd. Zijn schot werd echter gekeerd door de doelman.

PSV bleef de controle houden, maar wist amper tot kansen te komen. De thuisploeg kwam steeds vaker op de eigen helft en na ruim een half uur spelen wist het zelfs op voorsprong te komen. Een schot van buiten de zestien liet Walter Benítez kansloos en het eerste schot op doel van de tegenstander was direct raak.

PSV leek het vervolgens weer even helemaal kwijt te zijn. Al snel kreeg Utrecht opnieuw een grote kans, maar Benítez had een uitstekende redding.

Waar de openingstreffer uit de lucht viel, gold dat vervolgens ook voor de gelijkmaker. Uit een counter wist de volledig vrijstaande Johan Bakayoko uit een pass van Luuk de Jong eenvoudig binnen te schieten. PSV kreeg nog een goede mogelijkheid om zelfs met een voorsprong de rust in te gaan, maar het schot van Mauro was daarvoor te slap.

In de tweede helft had PSV weer de overhand. Al snel leek De Jong te scoren, maar vanwege buitenspel werd dat doelpunt afgekeurd. Enkele minuten later scoorde hij opnieuw, maar opnieuw ging de vlag omhoog voor buitenspel. Daar bleek dit keer geen sprake van, zodat na tussenkomst van de VAR de treffer werd goedgekeurd.

Heel lang kon PSV echter niet genieten van de voorsprong. Direct vanuit de aftrap kreeg Utrecht al een goede kans, maar wist Benítez dit te voorkomen. Twee minuten later was het alsnog raak toen een schot door Branthwaite van richting werd veranderd en Benítez geen kans meer had om de bal te keren.

Qua kansen gebeurde er lange tijd vrij weinig, omdat beide ploegen te slordig aan de bal waren. In de slotfase voerde PSV het tempo toch weer op. De net ingevallen Phillipp Mwene zag een poging van de lijn gehaald worden, terwijl een spectaculaire poging van Guus Til door de doelman werd gestopt.

PSV zette steeds meer aan en in de laatste minuut van de reguliere speeltijd raakte Til de paal. Tot woede van FC Utrecht volgden er nog zes minuten aan blessuretijd. Ismael Saibari kreeg nog een enorme kans, maar hij schoot recht op de keeper. Het betekende dat PSV buitenshuis opnieuw niet wist te winnen. Sinds de winterstop werd er in de Eredivisie nog geen uitduel gewonnen en dat lukte de ploeg ook nu niet.