Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV heeft Wonder van Eindhoven nodig tegen Sevilla

21 februari 2023 00:18

Voor PSV wacht donderdag in het Philips Stadion de return tegen Sevilla. Na de 3-0 nederlaag in Spanje zal een wonder nodig zijn om alsnog de achtste finales van de Europa League te halen. In de eigen competitie speelde Sevilla afgelopen weekend gelijk op bezoek bij Rayo Vallecano.

Zelf wist PSV nooit eerder een nederlaag van minstens drie goals verschil goed te maken in een return. Deze eeuw is het echter wel meerdere keren voorgekomen dat een ploeg het nog wist om te draaien. In 2019 wist Liverpool in de halve finale van de Champions League met 4-0 te winnen van Barcelona na een 3-0 nederlaag in Spanje. Oud-PSV'er Georginio Wijnaldum wist toen twee keer te scoren. Twee jaar eerder maakte hetzelfde Barcelona zelfs een 4-0 nederlaag goed door in de return Paris Saint-Germain met liefst 6-1 te verslaan.

Sevilla keert donderdag terug op de plek waar het de eerste Europese prijs uit de clubhistorie wist te veroveren. In 2006 werd in het Philips Stadion de UEFA Cup gewonnen door Middlesbrough met 4-0 te verslaan. Inmiddels heeft Sevilla zes keer de UEFA Cup en de Europa League in de wacht weten te slepen. Drie jaar geleden was dat voor het laatst toen Luuk de Jong twee keer wist te scoren in de finale tegen Internazionale.




Discussieer mee op de forums


Tags

sevilla wonder barcelona uefa eeuw internazionale jong liverpool middlesbrough rayo vallecano voorgekomen wijnaldum

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje