Transparent
Inloggen
Sluiten

'Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond wilde veel zwaardere schorsing voor Mauro Júnior'

21 februari 2023 12:36 - Voetbalpraat
Foto: Pro Shots

"Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond wilde veel zwaardere schorsing voor Mauro Júnior"; image source: Pro Shots

Als het aan scheidsrechtersbaas Dick van Egmond had gelegen was Mauro Júnior veel zwaarder geschorst. Dat onthulde Hans Kraay jr. maandagavond bij Voetbalpraat op ESPN. "Ik vroeg aan hem waarom hij maar twee wedstrijden was geschorst. Hij zei dat de tuchtcommissie onder curatele staat van de clubs", aldus Kraay jr. "De clubs praten een keer per jaar met de tuchtcommissie en de clubs hebben aangegeven geen hoge schorsingen te willen."

Zelf zou Van Egmond het er niet mee eens zijn. "Hij zei dat hij voor een overtreding van Mauro vier, vijf of zelfs zes wedstrijden schorsing wilde", zo gaf Kraay jr. aan. "Ze hebben er alleen geen grip op. Het maximale wat je kan krijgen is vier duels schorsing, waarvan één voorwaardelijk."
Tags

egmond mauro kraay scheidsrechtersbaas tuchtcommissie zwaardere curatele espn hans voetbalpraat zwaarder

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 weken geleden
De clubs verbieden het Van Egmond niet om die drie wedstrijden schorsing te geven, als dat het maximum is.
+1/-0

5 weken geleden
Was een domme en zware overtreding en echt wel 4 wedstrijden schorsing echter niet alleen bij Mauro Jr, hanteer dit beleid dan objectief en bij alle vergelijkbare zware overtredingen. Niet selectief straffen wat veel te vaak voorkomt.
+2/-0

 
5 weken geleden
Dat is inderdaad het hele punt.

Eerder dit seizoen werden voor vergelijkbare overtredingen dezelfde schorsing gegeven. Die gozer van Go Ahead die Ledezma de wedstrijd uitgeschopte en De Wit van AZ kregen ook drie wedstrijden, waavan één voorwaardelijk.

Aan de ene kant zou het me moeten verbazen dat er nu opeens ophef over is. Aan de andere kant loop ik ook wel lang genoeg mee om de dubbele moraal van de media te kennen en met name ESPN.
+7/-0

5 weken geleden
Wat is het nut van het oprakelen van de overtreding van Mauro? Hij heeft zijn schorsing uitgezeten en daarmee is het klaar. Het is ook alweer 4 weken geleden. Totaal zinloos.
+4/-0

4 weken geleden (gewijzigd)
Die veel zwaardere straf heeft ie nou.
Rood na de wedstrijd (PSV-Sevilla). Wegens praten tegen de scheids. Die meteen na affluiten hard wegrende. Blijkbaar was hij zelf niet zo trots op zijn prestatie.
+1/-0


Win met PSV

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker Betcity.nl en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

babadi bakayoko basarnhem benitez cambuur crockett etappe fabio feyenoord ghazi groningen guti heitinga james jong obispo oost ramalho ruben sangare silva slot teze til titel var veerman vitesse walter xavi