Transparent
Inloggen
Sluiten

Luuk de Jong: 'We hebben het in Sevilla eigenlijk al verloren'

24 februari 2023 00:39

Luuk de Jong gaf in gesprek met ESPN aan een dubbel gevoel te hebben na de wedstrijd tegen Sevilla. "Ik ben trots op hoe wij gestreden hebben, maar ik baal vooral dat we het in Sevilla eigenlijk al verloren hebben. 3-0 was wel heel moeilijk om nog terug te komen", aldus De Jong. "Ik had er absoluut nog geloof in. Helaas werd die 2-0 afgekeurd. Als die goedgekeurd was... Dan hadden we nog tien minuten gehad om een goal te maken. Nu maken we nog wel een goal, maar dat was helaas te laat."

In de eerste helft liep het moeizaam bij PSV. "Verdedigend stonden zij er ook met vijf achterop en als we met de middenvelders diep gingen, liepen ze al tegen een centrale van hun op", zo gaf hij aan. "Het was niet makkelijk om ruimtes te vinden. Achterin konden we rustig rondspelen, maar we konden geen ruimtes vinden tussen de linies. Aan het eind van de wedstrijd gingen we wat opportunistischer spelen. Toen werden ze kwetsbaarder en konden we twee goals scoren."

De Jong was het niet eens met de opmerking dat PSV zo vanaf het begin al had moeten spelen. "Dan gooi je het meteen helemaal open. Als je dan één of twee tegengoals krijgt, is het helemaal klaar", zei hij daarover. "Je moet het met een gedachte doen naarmate de wedstrijd vordert. Zij bleven steeds meer hangen en dan kun je opportunistisch spelen. Dat deden we goed en we maken een paar goede goals, maar het was helaas te laat."

De aanvoerder werd ook gevraagd hoe hij naar de hectische slotfase keek. "Ik vond het al apart dat er maar vier minuten blessuretijd waren gezien al die wissels en die spelers van Sevilla die steeds op de grond lagen. En dan komt er ook nog iemand op het veld...", reageerde hij daarop. "Hij verziekt het dan voor iedereen. Iedereen die deze wedstrijd wil kijken of spelen. Dat is ook voor de club jammer, want er zitten consequenties aan. Het is gewoon heel dom."

PSV wist toch nog een tweede treffer te maken. "De scheidsrechter zei dat er nog twee minuten te spelen waren, maar fluit vervolgens direct af bij de eerste lange bal die we spelen", zei De Jong daarover. "We vroegen ons echt af wat er aan de hand was. Mauro vroeg aan de scheids waarom hij affloot en kreeg meteen rood. Die scheids was volgens mij echt een beetje de weg kwijt."
Discussieer mee op de forums


Tags

jong sevilla scheids affloot espn kwetsbaarder mauro naarmate opportunistischer rondspelen tegengoals verziekt vordert vroegen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met PSV

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker Betcity.nl en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.793 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

aert babadi bakayoko basarnhem benitez evenepoel fabio feyenoord ghazi guti jong knvb koers laporte obispo oost ramalho ruben rvv sangare silva slot teze til titel var veerman vitesse walter xavi