Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV wint verrassend eenvoudig van inspiratieloos FC Twente

26 februari 2023 18:42
Foto: Pro Shots

PSV wint verrassend eenvoudig van inspiratieloos FC Twente; image source: Pro Shots

Verslaggever: NvdL

PSV heeft vandaag het voorbeeld van AZ, Ajax en Feyenoord gevolgd door brutale uitdager FC Twente thuis te verslaan. In het Philips Stadion stond het na negentig minuten 3-1. Goals kwamen in de eerste helft op naam van Fábio Silva, die zijn basisdebuut opluisterde met een belangrijk doelpunt. Direct na rust maakte Misidjan namens de bezoekers nog de gelijkmaker. Na de goal van Luuk de Jong was het defensief gebroken en bleef PSV probleemloos overeind. Met nog een kwartier te spelen breidde PSV de marge uit naar twee, Xavi Simons mocht op aangeven van Sangaré ook deel uitmaken van de Eindhovense feestvreugde.

Na de Europese uitschakeling afgelopen donderdag tegen het Spaanse FC Sevilla werd duidelijk dat PSV dit seizoen nog slechts op twee fronten meestrijd. Volgende week wacht de kwartfinale van de KNVB-Beker thuis tegen ADO. De andere prijs die nog op het spel staat is de Eredivisie. Hoewel Feyenoord een ruime voorsprong heeft opgebouwd, bleef Ruud van Nistelrooij stoicijns over de titelkansen van zijn ploeg. Vandaag gaf het spel in ieder geval weer enigszins vertrouwen op een goede afloop. PSV oogde frivool, jaagde fel door op iedere bal en liet duidelijk merken vandaag enkel en alleen genoegen te nemen met de drie punten. Dat resulteerde in een gigantische kansenregen in de eerste helft, maar zoals vaker dit seizoen haperde de ploeg in de laatste fase voor het doel van Lars Unnerstall, die vandaag voor het eerst terugkeerde in het Philips Stadion sinds hij anderhalf jaar geleden transfervrij de overstap maakte naar FC Twente. De bezoekers uit Enschede zetten daar in de eerste helft verrassend weinig tegenover.

Dat was in de tweede helft wel anders. De ploeg van Ron Jans greep PSV direct na de aftrap bij de keel en leek niet los te willen laten. Het resulteerde al snel in de gelijkmaker. Misidjan leek Ricky van Wolfswinkel te zoeken met een scherpe, lage voorzet. Daarmee verraste de buitenspeler vriend en vijand, de bal vloog zonder nog aangeraakt te worden binnen in de verre hoek. Een goal die Walter Benitez wel te verwijten viel, hij had die bal eenvoudig moeten hebben maar de Argentijn verwachtte ogenschijnlijk dat de bal nog van richting veranderd zou worden. Dat was een misvatting. PSV leek vervolgens even nodig te hebben om zich te herpakken maar hoefde niet lang te wachten op de nieuwe voorsprong. Nog geen tien minuten na de gelijkmaker was het opnieuw de voorzet van Johan Bakayoko die dit keer het hoofd van Luuk de Jong vond bij de tweede paal. De spits en aanvoerder van PSV maakte met het hoofd zijn honderdste officiële doelpunt in het shirt van de Eindhovenaren. 

Met nog een kwartier te spelen zag Ibrahim Sangaré Xavi Simons al diep gaan. De Ivoriaan stak de bal weg achter de Twentse defensie en zag vervolgens hoe Xavi Simons in een rechtstreeks duel met Unnerstall afrondde en zo de 3-1 op het scorebord bracht. Kort daarna werd Fábio Silva bedankt voor zijn doelpunt en bewezen diensten, hij mocht naar de kant en werd gewisseld voor Erick Gutiérrez. 

PSV leek het in het laatste kwartier wel prima te vinden en zette verder niet heel erg meer aan om FC Twente nog meer pijn te doen. Dankzij de drie punten is de stand in de top vier van de Eredivisie hetzelfde gebleven als voor deze speelronde. Aanstaande donderdag wacht de kwartfinale tegen de ploeg van Dick Advocaat, de derde wedstrijd in zeven dagen tijd die PSV in eigen huis mag gaan spelen om dit seizoen toch nog iets van glans te geven. Volgend weekend wacht vervolgens de derby tegen RKC in Waalwijk, de ploeg van Joseph Oosting die het dit seizoen boven verwachting goed doet en nadrukkelijk in de race lijkt te zijn voor een ticket om de Europese play offs, dit terwijl ze voorafgaand aan dit seizoen een helse race tegen degradatievoetbal werd voorspeld.




Discussieer mee op de forums


Tags

twente simons xavi eredivisie fabio feyenoord inspiratieloos jong misidjan resulteerde sangare silva unnerstall aangeraakt ado advocaat afrondde aftrap bakayoko basisdebuut benitez breidde brutale degradatievoetbal derby enschede frivool fronten gigantische glans gutierrez haperde helse honderdste ivoriaan jaagde jans joseph kansenregen keel knvb meestrijd misvatting nistelrooij oosting opluisterde ricky rkc ron sevilla stoicijns titelkansen twentse uitdager vijand voorspeld walter wolfswinkel

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje