Transparent
Inloggen
Sluiten

'Helper van veldbestormer door PSV getraceerd'

27 februari 2023 22:29 - ED.nl
Foto: Pro Shots

"Helper van veldbestormer door PSV getraceerd"; image source: Pro Shots

Het Eindhovens Dagblad meldt dat PSV de persoon heeft getraceerd die de veldbestormer tegen Sevilla had voorzien van een ticket. Diegene riskeert een stadionverbod, maar dit is formeel nog niet uitgesproken omdat PSV eerst hoor en wederhoor toepast. Naar verwachting zal de UEFA deze week nog bepalen wat voor straf PSV gaat krijgen.

Volgens voetbaladvocaat Christian Visser heeft degene die het ticket verschafte aan de veldbestormer echter een mega-probleem. Hij is namelijk hoofdelijk aansprakelijk voor de schade die is veroorzaakt.

Meer op ED.nl
Tags

veldbestormer getraceerd helper diegene formeel hoofdelijk mega sevilla stadionverbod toepast uefa verschafte visser voetbaladvocaat

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 weken geleden
Ik hoop dat de voornaamste aandacht toch echt gericht blijft op die idioot die zelf het veld op is gegaan.
Als iemand de ticket aan hem heeft geleverd dan zit die ook fout, maar diegene zal die ticket echt niet aan hem gegeven hebben om hem het veld op te laten gaan. Ik vind het een beetje te ver gaan om die persoon dan een " helper" te gaan noemen.
+2/-0

 
5 weken geleden
Stel het is via marktplaats of een forum gegaan en de persoon wist niet dat deze mafkees een stadionverbod had, dan zijn er enigszins verzachtende omstandigheden. Maar als het zijn vader, broertje of goede vriend is die dit bewust voor hem heeft geregeld en echt wel wist van het stadionverbod, dan heeft hij zijn eigen ruiten ingegooid…

Je kan ook niet beweren dat als je twee mensen met een bivakmuts bij een bank afzet dat je niet wist dat dit weleens problemen op kon leveren…
+2/-0

 
4 weken geleden
De kaart staat op jouw naam. Dan ben jij ook verantwoordelijk voor wat er met die kaart gebeurd. Of je hem nu geeft aan een vriend/kennis of verkoopt via Marktplaats (wat sowieso al niet toegestaan is).
+2/-0

 
4 weken geleden
Dan alsnog zou je er in een gezonde samenleving wel op moeten kunnen vertrouwen dat wanneer je zelf een keer niet naar de wedstrijd kan en je iemand anders op jouw kaart laat gaan dat diegene geen verbod heeft en zichzelf gewoon gedraagd.

Nou zou het me zeker niet verbazen als de bestormer structureel naar het stadion ging en degene van wie de kaart was op de hoogte was van het verbod. Dan is het wel terecht wanneer de 'helper' er niet geheel zonder gezeik vanaf komt, maar het zou wel erg treurig zijn als die persoon harder zou worden aangepakt dan de daadwerkelijke dader omdat hij aansprakelijk zou zijn.
+1/-0

 
4 weken geleden
Eens, maar mocht dit voor een rechter komen dan zal dit een verzachtende omstandigheid zijn in vergelijking tot iemand die bewust de kaart heeft afgeven aan iemand met een stadionverbod. Na dit incident zal er door iedereen twee keer na worden gedacht als ze een kaartje verkopen.
+2/-0

 
4 weken geleden
Niks verzachtend! Als je een wedstrijd moet missen, gebruik dan PSV's resale mogelijkheid i.p.v. via Marktplaats één of andere engnek ons mooie stadion in te loodsen.
+3/-0

 
4 weken geleden
Ik had het ook eigenlijk niet over doorverkoop, maar een situatie waarbij een andere bekende mee gaat van degene die die wedstrijd wel kunnen.
+1/-0

 
4 weken geleden
Daarom wordt eerst hoor en wederhoor toegepast
+2/-0

5 weken geleden
Onzin zeg.
Hoe kan je nou zien op marktplaats dat er een stadionverbod heeft.
Lekker je aandacht verleggen aan de verkoper.
Je mot die gast zo hard straffen die op het veld is gegaan.
+2/-1

 
5 weken geleden
Je weet toch niet of het via marktplaats is gegaan? Misschien is het zijn broer of iemand anders die op de hoogte is van het stadionverbod
+1/-0

 
5 weken geleden
Al was het via Marktplaats, dan neem je willens en wetens het risico dat je kaart bij een supporter met sv ( of van de tegenstander) beland terwijl er vaak genoeg communicatie geweest is dat jij verantwoordelijk blijft voor het niet in verkeerde handen vallen van je kaart ( wat ongetwijfeld ook in de algemene voorwaarden vermeld staat).
+5/-0

5 weken geleden
Die advocaat spoort echt niet.
+1/-1

5 weken geleden (gewijzigd)
Riskeert een stadionverbod? Ik mag hopen dat dit zeker is! Tickets staan op naam dus niet de bedoeling dat een ander in plaats van gaat. Risico voor de aankoper
+2/-1

4 weken geleden
Na een beetje onderzoek kunnen ze heus wel ontdekken of diegene, die Dylano het kaartje geleverd, hem ook persoonlijk kent.
Als het bekenden of vrienden zijn, weet de verkoper ook vast wel dat Dylano een SV heeft.

Bij uitwedstrijden heeft PSV een goed systeem. Legitimeren bij het omwisselen en je foto staat op het biljet. Dan kan je jouw kaart niet zomaar aan iemand anders geven.
Maar dan gaat het om een kleine groep supporters. Ik zie dat legitimeren niet gebeuren bij het PSV stadion met 35000 man.
+2/-0

4 weken geleden
Volgens mij kent de harde kern op Oost elkaar allemaal.
Dat deze jongen een stadion- & gebiedsverbod had, geeft aan dat het geen lief jongetje is geweest. Dylano heeft er voor gekozen om toch naar het stadion te kopen.
De verkoper van het kaartje heeft daarmee bewust het risico genomen om een stadionverbod te krijgen. Had hij een all-in kaart, dan heeft hij zijn eigen ssc-kaart moeten geven aan Dylano. Heeft hij geen all-in kaart, dan heeft de persoon eerst een kaartje gekocht en vervolgens weer doorverkocht. Iets wat volgens de voorwaarden van PSV & KNVB sowieso niet mag.
Deze supporter mag je dus als 'helper' zien.
+6/-0

 
4 weken geleden
Was geen competitie wedstrijd, dan heb je ook met een all in kaart een los ticket te reserveren en downloaden. Deze is dan gewoon gratis in plaats van dat je iets afrekent.

Bij ons gaat ook weleens iemand mee op iemand anders zijn kaart en dan moet je er tot op zekere hoogte maar op vertrouwen dat diegene geen verbod heeft en zich gedraagd zeker als er geen enkele reden is om te wantrouwen.

Over wantrouwen gesproken. Heb een vermoeden dat daar wel redenen voor waren.
+1/-0

4 weken geleden
Laat me raden. Hij heet Wesley of Donny?
+1/-0

4 weken geleden
Als de ticketverschaffer een megaprobleem heeft, hoe wordt dan het probleem genoemd dat Dylano heeft 🤔
+1/-0


Win met PSV

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker Betcity.nl en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

aert babadi bakayoko basarnhem benitez evenepoel fabio feyenoord ghazi guti jong knvb koers laporte obispo oost ramalho ruben rvv sangare silva slot teze til titel var veerman vitesse walter xavi