Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV wint doodeenvoudig van ADO en bereikt halve finale KNVB-Beker

2 maart 2023 20:33
Foto: Pro Shots

PSV wint doodeenvoudig van ADO en bereikt halve finale KNVB-Beker; image source: Pro Shots

Verslaggever: NvdL

PSV is er als derde club in geslaagd de halve finale van de KNVB-Beker te halen. Na SV Spakenburg en Feyenoord zal of De Graafschap of Ajax nog bij de laatste vier voegen die aanstaande zaterdagavond de koker ingaan tijdens de live-uitzending van ESPN-programma ‘De Eretribune’. In Eindhoven stond het na negentig minuten voetballen tegen de B-opstelling van Dick Advocaat 3-1, al had die score veel hoger uit kunnen en moeten vallen. Na aanhoudende druk in de openingsfase scoorde Johan Bakayoko met een van richting veranderd schot in de korte hoek de eerste treffer. Nog geen tien minuten later vond Guus Til op aangeven van Branthwaite het net voor de 2-0. In de tweede helft kwamen daar goals bij voor Ibrahim Sangaré die met een genadeloos hard schot de kruising wist te vinden. Vervolgens was het slotakkoord nog geen minuut na de wereldgoal van Sangaré voor de bezoekers uit Den Haag. Zellouki maakte de 3-1 vanuit het eerste schot op doel namens ADO. In het resterende half uur gebeurde met uitzondering van de nodige wissels weinig noemenswaardigs en werd de wedstrijd eenvoudig uitgespeeld.

Dick Advocaat zal plezantere avonden gekend hebben op de bank in het Philips Stadion. Hoewel vooraf al werd aangegeven dat er geen rekening werd gehouden met het bereiken van de halve finale, ondersteunde de opstelling die woorden. De bezoekers uit de Hofstad hebben PSV dan ook geen strobreedte in de weg gelegd om die halve finale van de KNVB-Beker te halen. De ban werd al snel gebroken, na diverse mogelijkheden om de score te openen kon Johan Bakayoko na dertien minuten dan eindelijk voor het eerst juichen vanavond. Op het randje van de zestien verdween zijn schot via het been van een verdediger en de binnenkant van de paal in de korte hoek in het doel.

PSV voetbalde bij vlagen fantastisch in de eerste fase van de wedstrijd. Kort na de goal van Johan Bakayoko gaf Ibrahim Sangaré de bal met een omhaal voor op het hoofd van Luuk de Jong. De kopbal van de aanvoerder verdween echter nipt in het dak van het doel. De tweede goal liet niet lang op zich wachten. Jarrah Branthwaite zette zelfstandig de aanval op en vond een vrijstaande Guus Til in het zestienmetergebied. De middenvelder bedacht zich geen moment en haalde direct de trekker over voor de 2-0. Die stand bleef uiteindelijk tot de rust op het scorebord. 

Ruud van Nistelrooij stuurde hetzelfde elftal zonder wissels terug de wei in voor het tweede bedrijf. Na een kleine tien minuten zette Patrick van Aanholt een aanval op, vond daarbij Luuk de Jong in de spits die kort teruglegde op de aanstormende Ibrahim Sangaré. De Ivoriaanse balafpakker besloot de uitgelezen kans direct te volleyen. Het was misschien wel de goal met de hoogst gemeten snelheid ooit in het Philips Stadion, zijn schot verdween in de verre kruising. Nog geen minuut later deed ADO Den Haag wat terug. Na de eerste vijfenvijftig minuten geen schot op doel te hebben geteld, besloot Malik Sellouki daar eens verandering in te brengen. Zijn schot verraste vriend en vijand en dus ook Joël Drommel die de bal vastgenageld aan de grond na kon kijken de kruising in.

Halverwege de tweede helft besloot de trainer dan toch twee wissels toe te passen. Johan Bakayoko en Joey Veerman mochten naar de kant en werden vervangen door de van een blessure terugkerende Anwar el Ghazi en Erick Gutierrez. In de slotfase raakte Guus Til, maker van de 2-0, nog geblesseerd en werd de middenvelder vervangen door Mauro Junior.

Voor PSV gaat het vizier na deze kwartfinale nu op zaterdagavond half elf als de tegenstander in de halve finale door loting bekend wordt gemaakt. Qua wedstrijd zal het hele seizoen al verrassende RKC Waalwijk zondag in eigen huis staan te popelen om het tegen PSV op te nemen. De ploeg van Joseph Oosting presteert het hele seizoen al boven verwachting en zal die trend voort willen zetten in de streekderby tegen PSV.




Discussieer mee op de forums


Tags

ado bakayoko knvb sangare kruising til advocaat branthwaite doodeenvoudig jong aanholt aanhoudende aanstormende balafpakker ban bedacht binnenkant dak drommel eretribune espn feyenoord geteld ghazi graafschap gutierrez ivoriaanse jarrah joey joseph koker malik mauro nipt nistelrooij noemenswaardigs ondersteunde oosting openingsfase plezantere popelen rkc sellouki slotakkoord spakenburg streekderby strobreedte teruglegde trekker trend uitzending vastgenageld veerman vijand vijfenvijftig vizier vlagen voetbalde volleyen vrijstaande wei wereldgoal zelfstandig zellouki

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev praag ramalho renners romario rvc sandler santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie vip wedstrijdrapportage