Transparent
Inloggen
Sluiten

Zondag weer een Brabantse derby op het programma

3 maart 2023 11:44

PSV komt zondagmiddag weer in actie in de Eredivisie als de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk op het programma staat. De provinciegenoot is een van de grote verrassingen van de competitie en staan op een achtste plaats. Normaal gesproken levert die plek aan het eind van het seizoen een ticket voor de play-offs om Europees voetbal op.

Voor de Eredivisie speelde PSV 26 keer eerder een uitduel tegen RKC. Tot nu toe werd er 17 keer gewonnen, 5 keer gelijk gespeeld en 4 keer verloren. In het seizoen 1999/2000 werd met 1-6 de grootste overwinning behaald.

De selectie van RKC kent met Florian Jozefzoon een speler met een verleden bij PSV. De aanvaller stond van 2013 tot begin 2017 onder contract in Eindhoven en kwam toen tot 64 officiële wedstrijden. Sinds dit seizoen speelt hij weer voor RKC. Ook Zakaria Bakkali speelde voor PSV. Hij speelde jaren in de jeugdopleiding en wist uiteindelijk ook door te breken in het eerste elftal. Hij vertrok uiteindelijk echter bij de club nadat er meerdere keren conflicten ontstonden over zijn contract.




Tags

rkc derby eredivisie bakkali conflicten florian jozefzoon provinciegenoot verrassingen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.842 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev praag psvrijnwoude ramalho renners romario rvc sandler santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie vip wedstrijdrapportage