Transparent
Inloggen
Sluiten

Gemeente Eindhoven verbiedt uitsupporters tijdens PSV - Cambuur

8 maart 2023 15:05 - PSV.nl
Foto: Pro Shots

Gemeente Eindhoven verbiedt uitsupporters tijdens PSV - Cambuur; image source: Pro Shots

De gemeente Eindhoven heeft bepaald dat er komend weekend geen supporters van Cambuur welkom zijn tijdens de competitiewedstrijd van PSV. Dat meldt de club via de officiële kanalen. Burgemeester Jeroen Dijsselbloem volgt daarmee het advies op van de Nationale Politie om geen supporters van FC Groningen en SC Cambuur toe te laten bij uitwedstrijden. "Ik wil geen supporters in Eindhoven ontvangen, die zich zo misdragen dat politieagenten hun werk niet meer kunnen doen", aldus Dijsselbloem. "Zolang deze situatie in Noord-Nederland niet is opgelost, ontvangen wij in onze stad geen supporters van deze clubs."

Algemeen directeur Marcel Brands geeft aan de beslissing te betreuren. "We namen vanmiddag kennis van het besluit van de gemeente en betreuren de situatie ten zeerste", zo geeft hij aan. "Bij voetbal horen uitsupporters. Het is jammer dat een kleine groep het voor de rest verpest. Gastvrijheid is een van de kernwaarde van PSV. We hopen daarom dat we in de toekomst gewoon weer uitsupporters mogen ontvangen. Zoals dat hoort."

Meer op PSV.nl
Tags

cambuur gemeente uitsupporters dijsselbloem brands gastvrijheid groningen kernwaarde misdragen nederland politieagenten verpest zeerste

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 weken geleden
En terecht! Niet mogelijk om daar uitsupporters te ontvangen. Dan zelf ook lekker thuis blijven !!
+4/-0

3 weken geleden
Noord-nederland? Valt Heerenveen daar dan ook niet onder? Ik krijg een beetje het idee dat men nu aan het doorslaan is aangaande uitsupporters, maar goed, ik weet niet precies wat er zich afgespeeld heeft.
+1/-1

 
2 weken geleden
Ja, Heerenveen valt ook onder Noord-Nederland. Emmen wellicht ook. Maar wat is je punt daarmee precies?
Er wordt toch expliciet gesproken over probleem met supporters van Cambuur en Groningen.
Overigens denk ik niet dat problemen met supporters enkel in Noord-Nederland spelen. Grote politie-inzet rond wedstrijden, netten bij wedstrijden (waar niet eens uitsupporters aanwezig mogen zijn), het komt wel op meer plaatsen voor helaas.
+2/-0

3 weken geleden (gewijzigd)
Vroeger (jaren 70-80) was het overzichtelijk in Nederland: supporterstuig kwam uit Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Buiten de Randstad gedroeg men zich normaal. Hoe heeft het 'provinciale' Nederland zijn beschaving verloren?
+3/-0

 
2 weken geleden
Social media. Of misschien drugs ofzo.
+1/-0

3 weken geleden
En dan komt de directeur van Cambuur met het volgende;
"Het gaat veel te ver om daar een hele grote groep welwillende supporters voor te straffen en dat is nu wel wat er aan de hand is"

Uhh.. volgens mij mogen er geen uitsupporters naar Cambuur door toedoen van ‘supporters’ van z’n eigen club. Dan doe je toch precies hetzelfde ???
+4/-0

3 weken geleden
Misdragen ze zich ook buiten Leeuwarden dan? Sund.
+1/-0

3 weken geleden
Mooi zo. Nu ook nog de "supporters" van Ajax en Utrecht weigeren.
+4/-1

 
2 weken geleden
Om daarna weer te steigeren als wij daar ook geweigerd worden. Dat lijkt me inderdaad wel de beste oplossing.
+2/-1

 
2 weken geleden
Als "supporters" zich niet kunnen gedragen, dus ook PSV supporters, vind ik het acceptabel dat deze "supporters" bij uitwedstrijden geweigerd gaan worden. Helaas worden de goeie supporters de dupe maar die kunnen ook erop toezien dat iedereen zich naar behoren gedraagt. Achteraf niet gaan zeiken en zeker niet gaan steigeren. Moet iedereen zich maar eens normaal gaan gedragen. Jij vind het blijkbaar onzin. Misschien vind je het veld oplopen om een doelman een klap te geven ook wel acceptabel. Waar trek je de grens ? Maar ja, ieder zijn mening he.
+2/-0

 
2 weken geleden
Fijn dat je voor mij wil invullen wat ik er van vind. Nog fijner als je het dan op de juiste wijze zou willen doen. Je bevindingen zijn juist tegenovergesteld van de werkelijkheid. Niet alleen in de voetballerij maar in de hele maatschappij lijken kleine groepen het voor de meerderheid te kunnen bepalen.
Geef mij maar vrij vervoer naar uitwedstrijden. Niet het hele land kan voor de club zijn waar jij voor bent, maar moet je dan de andersgestemden of ordebewakers aanvallen? Wat mij betreft in ieder geval zeker niet.
Zeker eens met wat je zegt over het weigeren van supporters.
+1/-0

3 weken geleden (gewijzigd)
Cambuur laat de rest van het jaar ook geen uitsupporters toe, dus ik vind dit prima. Algehele tendens die zo is ingezet is uiteraard minder prima, ik vermoed dat het een kwestie van tijd is voor er geen uitsupporters meer in het Nederlandse voetbal bestaan. Triest.
+4/-0

 
2 weken geleden
Ik vrees dat je daar gelijk in gaat krijgen.
+1/-0

2 weken geleden
Ik zit AZ groningen te kijken en meen toch fans van groningen te zien. Alkmaar negeert het advies ?
+1/-0

 
2 weken geleden
Die waren gewoon welkom ja. Wel verplichte buscombi.
+1/-0


Win met PSV

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker Betcity.nl en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.800 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

babadi bakayoko basarnhem benitez cambuur crockett etappe fabio feyenoord ghazi groningen guti heitinga james jong obispo oost ramalho ruben sangare silva slot teze til titel var veerman vitesse walter xavi