Transparent
Inloggen
Sluiten

Zondag nieuw weerzien met veel oude bekenden

17 maart 2023 16:09

Voor PSV staat zondag een uitduel op het programma als voor de Eredivisie Vitesse wacht in het Gelrome. De Arnhemmers kennen een zeer moeizaam seizoen en staan op een dertiende plek in de competitie. Vitesse is nog altijd aan het strijden om degradatie te voorkomen.

PSV speelde voor de Eredivisie 37 keer eerder een uitduel tegen Vitesse. Tot nu toe wist het 19 keer te winnen en speelde het 15 keer gelijk. Vitesse wist uiteindelijk 3 keer te winnen. In het seizoen 1968/1969 werd met 0-7 de grootste overwinning behaald.

De selectie van Vitesse is goed vertegenwoordigd met spelers met een verleden bij PSV. Simon van Duivenboden speelde in de jeugdopleiding, terwijl zowel Nicolas Isimat-Mirin als Marco van Ginkel meerdere seizoenen het rood-witte shirt van PSV gedragen hebben. Dat geldt ook voor Davy Pröpper, maar hij zal vanwege een zware blessure niet in actie kunnen komen.

Op de bank is bovendien ook een heel bekende PSV'er te vinden, aangezien clubicoon Phillip Cocu sinds enkele maanden de hoofdtrainer is. Ook in Arnhem heeft hij weer de beschikking over zijn vaste assistent Chris van der Weerden, terwijl voormalig PSV-doelman Edwin Zoetebier de keeperstrainer is.




Discussieer mee op de forums


Tags

vitesse bekenden eredivisie weerzien arnhem arnhemmers cocu degradatie duivenboden gelrome ginkel isimat mirin simon weerden zoetebier

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.842 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev praag ramalho renners romario rvc sandler santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie vip wedstrijdrapportage