Transparent
Inloggen
Sluiten

Vonlanthen tweede in ' Rookie of the Year' ; ondanks goals niet naar EK

23 mei 2003 20:34

Verslaggever: RvW

Het Colombiaanse/Zwitserse supertalent Johann Vonlanthen is op een tweede plaats ge?indigd in de verkiezing van Voetballer van het Jaar in Zwitserland. De spits van Young Boys, die op zijn 18e overkomt naar PSV, moest in de verkiezing alleen de 18-jarige Philippe Senderos voor zich laten. De verdediger van Servette verhuist in de zomer naar het Arsenal van Arsene Wenger. Vonlanthen speelde dit seizoen op 16/17-jarige leeftijd al 25 wedstrijden mee voor Young Boys, weliswaar voornamelijk invalbeurten in de slotfase van de competitiewedstrijden. Hij scoorde daarin drie keer en gaf een assist.

Vonlanthen had deze week ook een tegenslag te verwerken. Hij zal in de zomer geen extra internationale ervaring op kunnen doen. Zwitserland U19 liep het EK U19 deze week mis door een 3-2 nederlaag uit in Ierland. Vonlanthen scoorde beide treffers voor de Zwitsers maar dat bleek niet genoeg voor kwalificatie.

Meer op




Tags

vonlanthen rookie year zwitserland arsenal arsene ierland indigd johann kwalificatie philippe senderos servette supertalent wenger

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla business dichterbij eredivisie feyenoord kompas kou kroes madueke oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte