Transparent
Inloggen
Sluiten

'Politievakbond pleit voor algeheel verbod op uitsupporters'

18 maart 2023 12:27 - AD.nl
Foto: Pro Shots

"Politievakbond pleit voor algeheel verbod op uitsupporters"; image source: Pro Shots

Als het aan de politievakbond NPB ligt, komt er in Nederland een algeheel verbod op uitsupporters. Dat geeft voorzitter Jan Struijs aan tegenover het Algemeen Dagblad. "Nu het einde van het seizoen nadert, merk je dat de spanning toeneemt en niet alle supporters hun emoties de baas zijn", aldus Struijs. "Er hoeft nog maar een paar keer wat te gebeuren, en dan kun je niet anders dan het structureel zonder uit-supporters doen. Ik zeg dat niet graag, want ik ben een groot voetballiefhebber. Maar de grens is echt in zicht."

Struijs erken dat het probleem met voetbalgeweld niet heviger is dan in andere jaren, maar dat het aan de toestand ligt waarin het politiekorps verkeert. "Het zijn echt tropenjaren geweest met corona, het korps is nog steeds niet op sterkte. Daardoor staat de politie ernstig onder druk", zegt hij daarover. "We zijn nog steeds heel veel mankracht kwijt aan demonstraties, en het festivalseizoen komt er weer aan. We moeten keuzes maken."

De voetbalclubs en de KNVB zijn fel tegen een collectief verbod op uitsupporters. "In principe moet bij elke wedstrijd de aanhang van beide clubs aanwezig kunnen zijn", zo geeft de voetbalbond aan. "Dat maakt de sfeer in de stadions en hoort bij het betaald voetbal. Supporters van de ene club kunnen niet de dupe worden van het gedrag van supporters van een andere club."

Meer op AD.nl
Tags

uitsupporters politievakbond struijs aanhang corona demonstraties erken festivalseizoen heviger knvb korps mankracht nederland npb politiekorps toeneemt toestand tropenjaren voetbalclubs voetbalgeweld voetballiefhebber

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Het blijft toch ongelofelijk lastig om de rotte appels er uit te halen, ondanks dat alle namen bekend zijn en er overal camera's staan.

Voor de competitie is het wel zo eerlijk dat of alle, of geen uitsupporters welkom zijn. Het is uiteraard wel heel jammer voor de sport en de trouwe volgers.
+5/-0

 
1 jaar geleden
Inderdaad, lijkt me dat ze precies weten wie er wanneer in het uitvak zit. Pak die er tussenuit.

Maar het blijft belachelijk dat er mensen zijn die zich gewoon niet weten te gedragen.
+4/-0

1 jaar geleden
Het is ook een gegeven dat er totaal geen zelfreinigend vermogen (of uberhaupt zelfreflectie) bij een aantal groepen 'harde kern' supporters is. Kijk bijvoorbeeld naar kneus Dylano. GEEN ENKELE reactie van zijn supportersfanclubje BFTS. Als jij als supportersgroep dit niet veroordeeld (misschien zelfs vantevoren toegejuichd?) dan verlies je wat mij betreft al uberhaupt je uitwedstrijden 'rechten'.

Het wordt tijd dat supporters en dan met name de supportersorganisatie elkaar hier op aanspreken en corrigeren. MAar dat gebeurt dus veel te weinig. En ik kan me dan wel voorstellen dat de politie nu voor een algemeen verbod voor uitsupporters komt.
+10/-0

1 jaar geleden
Als alle rotte appels een meldplicht hebben bij het politiebureau dan kunnen ze zich niet ook in een andere stad misdragen. Is het probleem niet eerder dat allemaal plannen die worden gemaakt, niet of maar half worden uitgevoerd ?
+3/-0

1 jaar geleden
Als je het hele artikel leest wel begrijpelijk helaas. Als de politie op jaarbasis 300.000 manuren met betaald voetbal kwijt is, dan valt er zelfs weinig tegen in te brengen. Clubs zelf zouden ook minder stewards nodig hebben, je kan je kinderen ook weer mee naar het stadion nemen, er kunnen meer seizoenkaarten verkocht worden. En bij uitwedstrijden gewoon grote schermen in het eigen stadion, kan je daar ook nog kaarten voor verkopen.
+3/-1

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Best een bijzonder standpunt.

Ik zie bij wedstrijden van PSV vaak hordes agenten staan, die echt de hele middag/avond uit hun neus staan te vreten. Als er niks te doen is, dan moet je als korpsleiding ook geen mensen inzetten. Een wedstrijd tegen, pak hem beet RKC, vraag ook helemaal niet om politie inzet. Elke agent die met als doel om de orde te bewaren rond deze wedstrijd aanwezig is, is slecht ingezette capaciteit.
Vorige week de uitwedstrijd nog tegen RKC meegemaakt. Gewoon als zichtbare PSV-supporter op het thuisvak. De burgemeester van Waalwijk vond het nodig om een verplichte buscombi in te stellen voor de uitsupporters. Ook weer zo'n voorbeeld van niet-gerechtvaardigde paniek bij bestuurders. Stop daar gewoon mee. Wij, (uit-)supporters zijn geen criminelen.

Kinderen kun je sowieso mee naar het stadion nemen. Ik nam mijn dochters toen ze 3 of 4 waren al mee naar het stadion. Geen enkele reden om het niet te doen. Wat gebeurt er nu werkelijk in en rond het Philips Stadion? Sterker nog, ik zou ze, nu 8 en 11, zo meenemen naar een Europese uitwedstrijd.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Het vervelende is juist dat die mensen altijd ingezet moeten worden, omdat nauwelijks te voorspellen is wanneer ze echt nodig zijn. Je kan op zaterdagavond en zondagmiddag niet zomaar een blik opentrekken dat binnen 5 minuten paraat staat. Politiemensen hebben ook een leven namelijk.
+1/-0

1 jaar geleden
Misschien eens kijken hoe Engeland dit heeft gedaan?
Grote en hoge boetes dat werkt.
Blijft toch van de gekke dat je bij elke vorm van sport gebroederlijk naast elkaar kan zitten alleen bij voetbal niet.
+2/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Bij betaald voetbal is altijd politie nodig. Bij 'onbetaald' voetbal zelden. Hooguit in twee vissersdorpen in Nederland. Eén aan de Noordzee en één aan (voorheen) de Zuiderzee. Oplossing ligt dan ook voorhanden : de vervuiler betaald. Politie-inzet rondom betaald voetbalwedstrijden, festivals etc., waar een partij kaartjes verkoopt om er zelf beter van te worden, zullen betaald moeten gaan worden door de organisator. Maar het is van de zotte om supporters van een club die nooit een vlieg kwaad doet (bv. Excelsior) te straffen voor wat andere uitsupporters uit hebben gevreten. Dat riekt naar discriminatie. En in een woke-land als Nederland moet dat niet kunnen.
+1/-0

1 jaar geleden
De rotte appels moeten er door de clubs worden uitgehaald maar als die een stadion verbod hebben moesten ze eerder zich melden maar dat is OOK afgeschaft door de politie zelf. De politie heeft te weinig bezetting lees ik om haar taak goed uit te kunnen voeren maar dezelfde tijd heeft ze wel mensen genoeg om met een lazer uren lang langs de weg te staan.
+1/-1

1 jaar geleden
Heb liever een algeheel verbod op het spel van PSV
+1/-0

1 jaar geleden
En dat allemaal door een stelletje rel schoppers, die verpesten het voor de meeste goedwillende supporters,en tevens een schade portie voor de thuis spelende vereniging.
+1/-0

1 jaar geleden
Ik snap deze reactie. Maar ik vind ook dat de clubs er wel meer aan kunnen doen. Het is maar een kleine groep die het verpest voor de rest. Stadionverbod en voor de wedstrijd melden bij politiebureau, waar ze vastgezet worden. Daarna voor de officier van justitie die de straf bepaalt EN de boete, die hoog moet zijn. Pakken in de portemonnee is de beste methode.
+1/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

advocaat akpom alchemist anthony antonh arensman arrogant bakayoko bayern bergwijn brobbey doeki engeland espn feyenoord gerets koki oost pepi poster ring rivaal ruilen shevchenko skipper tillman tilman vaio voetbalprimeur wanner