Transparent
Inloggen
Sluiten

Fábio Silva: 'Als het aan mij ligt, blijf ik zeker nog een seizoen hier'

22 maart 2023 08:54 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Fábio Silva: "Als het aan mij ligt, blijf ik zeker nog een seizoen hier"; image source: Pro Shots

In een interview met Voetbal International geeft Fábio Silva aan te hopen dat hij ook volgend seizoen nog bij PSV speelt. "Aan de laatste goal die we tegen Cambuur maakten, met Xavi, Anwar en mij, kon je zien hoeveel plezier we samen hebben. Dat wil ik graag doorzetten", aldus Silva. "Maar zoals gezegd, het is niet altijd aan mij. Bovendien moet mijn focus eerst volledig liggen op de titelrace en het bekertoernooi. Ik wil hier prijzen winnen en ik geloof dat we nog kampioen kunnen worden."

Silva gaat verder: "Natuurlijk is er veel druk, omdat we niet meer mogen verliezen. Maar het grappige is dat ik die druk lekker vind. Er staat ieder duel steeds echt iets op het spel. We kunnen het seizoen nog heel goed eindigen. En daarna zien we wel wat er gebeurt. Maar als het aan mij ligt, blijf ik zeker nog een seizoen hier omdat ik denk dat dit goed is voor mijn ontwikkeling.’

Of hij nu als spits speelt of linksbuiten maakt hem niet uit. "Zelfs als ik hier centrale verdediger zou moeten zijn, zou ik het doen", zo geeft hij aan. "De omgeving bij PSV is goed voor me en ik voel hier een goede energie."

Meer op VI.nl
Tags

silva fabio cambuur grappige linksbuiten xavi

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Hij heeft met nog niet echt overtuigd, soms speelt hij aardig, maar hij mist ook kansen die een PSV-spits gewoon zeker moet maken. Als PSV alles op volgend seizoen wil zetten om bij de eerste 2 te komen dan heb je denk ik een betere spits nodig dan Fabio Silva.

Dat hij een klik heeft met Xavi spreekt wel in zijn voordeel, Xavi vindt blijkbaar dat niet iedereen de juiste instelling heeft, dat zou de leiding toch zorgen moeten baren, en mij als supporter ook.
De trainer is verantwoordelijk voor de juiste instelling bij spelers, dat zie je bij Feyenoord, een topmentaliteit hebben ze daar momenteel, dat is goud waard.
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Mij heeft hij wel overtuigd. Technisch erg sterk, snel, fel in duels, doelgericht, verdedigd soms goed mee. Ja, hij heeft wat kansen gemist, maar 5 goals in 12 wedstrijden, waarvan een aantal keer als invaller en meestal als linksbuiten i.p.v. spits, is prima. En niet te vergeten dat deze jongen maar één jaar ouder is dan Xavi. Ik vind het een groot talent en zou hem graag volgend seizoen er weer bij willen hebben.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Hij mij meer overtuigd dan Luuk. Hahaha
+3/-0

 
1 jaar geleden
Als PSV-fan is het dit jaar lachen als een boer met kiespijn.
Ik vind Fabio Silva ook een prima speler, maar tav het grote geheel vind ik dat PSV nu meer een soort opleidingsclub is gaan worden.
We hebben een trainer die PSV mag gebruiken om te leren en oefenen hoe het is om een hoofdtrainer van een topclub te zijn, en op Xavi Simons na zie te te weinig spelers binnen komen die PSV direct naar een hoger niveau tillen. Verder zie ik PSV steeds meer huren ipv een topspeler kopen, waardoor je stap voor stap langzaam achteruit gaat.
We zullen over 2 maanden zien of de directie PSV ook gebruikt om het vak te leren, of dat de directie wel handelt zoals dat bij een (ex)-topclub hoort.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Mij heeft hij wel overtuigd, meer dan Luuk de Jong de laatste tijden. Laat maar mooi blijven en Xavi hopelijk ook.
+1/-0

1 jaar geleden
Leuk voor thuis wedstrijden.
Uit wedstrijden heb je er niet zo veel aan.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Uit wedstrijden heb je aan 9 vd 11 spelers niks, net zoals aan de trainer die ze opstelt. Ik mis types als Lerby, v Bommel en Cocu...die accepteerde niet als er de kantjes vanaf werden gelopen. Ruud vind het allemaal prima lijkt het...totaal geen TOPsprt klimaat meer bij ONS PSV helaas.
+4/-0

1 jaar geleden
Prima voor erbij. Die mag wel blijven.
Een stuk of 8 anderen zie ik dan weer graag vertrekken 😉
+2/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom alchemist anthony antonh arensman arrogant bayern brobbey doeki espn feyenoord gerets izecson koki kroes oranje pepi poster ring rivaal rosario santos schouten skipper tillman vaio veerman voetbalprimeur wanner weghorst