Transparent
Inloggen
Sluiten

Theo Lucius: 'In de verdere toekomst wil ik op eigen benen staan'

27 maart 2023 09:33 - ED.nl
Foto: Pro Shots

Theo Lucius: "In de verdere toekomst wil ik op eigen benen staan"; image source: Pro Shots

In gesprek met het Eindhovens Dagblad geeft Theo Luius aan in de toekomst als hoofdtrainer ergens aan de slag hoopt te kunnen gaan. "Bij PSV mag ik nu het hoogste elftal onder de proftak opleiden en dat is eervol. Dat kan ik zeker nog een tijdje doen, maar uiteindelijk wil ik hogerop", aldus Lucius. "Jong PSV kan ik nog niet leiden, omdat je ook daar het diploma coach betaald voetbal voor nodig hebt. In de verdere toekomst wil ik op eigen benen staan."

De voormalig middenvelder had gehoopt dat hij dit seizoen al tot de cursus voor hoofdcoach in betaal voetbal toegelaten te worden. "Maar de KNVB heeft voor twaalf andere kandidaten gekozen. Ik had nog te weinig ervaring, was de motivatie", zo geeft hij aan. "Inmiddels denk ik toch het nodige meegemaakt te hebben als coach en hoop ik om volgend jaar wel in aanmerking te komen voor de laatste stap richting een licentie als hoofdtrainer."

Lucius is sinds 2015 werkzaam in de jeugdopleiding van PSV. Vorig seizoen werd hij als hoofdtrainer van PSV Onder 17 landskampioen. Dit seizoen is hij met PSV Onder 18 aan het strijden om de titel. De ploeg staat derde op een punt achterstand van Ajax en FC Utrecht.

Meer op ED.nl




Tags

lucius cursus diploma hogerop jong knvb licentie luius motivatie proftak titel toegelaten utrecht

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Iemand een lijstje van wie er allemaal wel zijn toegelaten? Lijkt mij vooral vriendjespolitiek in de voetbalwereld
+1/-0

 
Mounir Azaoum, Anthony Correia, Anoush Dastgir, Giovanni Franken, Matthias Köhler, Mark Otten, Mark Parsons, Johan Plat en Jan Sierksma
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.840 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev praag psvrijnwoude ramalho renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie vip wedstrijdrapportage