Transparent
Inloggen
Sluiten

NEC valt dit seizoen vooral op door de vele gelijke spelen

30 maart 2023 11:13

PSV hervat na de interlandbreak de competitie met een uitwedstrijd tegen NEC. De Nijmegenaren azen op een plek die recht geeft op een ticket voor de play-offs voor Europees voetbal en met een achtste plaats zijn ze daarvoor goed op weg. NEC valt dit seizoen vooral op door de vele gelijke spelen. Liefst de helft van alle wedstrijden van NEC kende geen winnaar.

Voor de Eredivisie speelde PSV 41 keer eerder een uitwedstrijd tegen NEC. Tot nu toe werd er 22 keer gewonnen, eindigde het duel 13 keer in een gelijkspel en de thuisploeg was 6 keer te sterk. De grootste zege van PSV is 0-5 en dat lukte zowel in 1995/1996 als in 2002/2003.

De selectie van NEC kent met Oussama Tannane ook een speler met een verleden bij PSV. De elfvoudig international van Marokko speelde anderhalf jaar in de jeugdopleiding, maar moest vanwege disciplinaire redenen vertrekken.




Tags

azen disciplinaire eredivisie marokko nijmegenaren oussama tannane

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage