PSV geeft Thijs Slegers passend eerbetoon met winst tegen NEC

1 april 2023 22:08

PSV geeft Thijs Slegers passend eerbetoon met winst tegen NEC; image source: Pro Shots

PSV heeft zaterdagavond weten te winnen van NEC. De uitwedstrijd in Nijmegen eindigde in een 2-4 zege. Luuk de Jong wist twee doelpunten te maken, terwijl ook Olivier Boscagli en Joey Veerman tot scoren kwamen.

De wedstrijd in het Goffertstadion begon met een indrukwekkende minuut stilte vanwege het overlijden van Thijs Slegers. Nadat het eerste fluitsignaal eenmaal geklonken had, was het al snel voor de eerste keer raak. Doelman Cillessen kon een schot van Xavi Simons niet onder controle krijgen, waarna Luuk de Jong de rebound in het doel wist te werken.

Enkele minuten later volgde opnieuw een prachtig eerboon richting Thijs Slegers toen het hele stadion in de twaalfde minuut met een applaus, waarbij ook op de thuistribune een spandoek werd getoond.

Het overlijden van Thijs en het daarbij behorende eerbetoon was niet het enige emotionele aan de wedstrijd. Olivier Boscagli stond na bijna een jaar weer in de basis nadat hij vanwege een knieblessure lang uit de roulatie was. Halverwege de eerste helft kopte hij de bal in het doel nadat Cillessen een vrije trap nog had weten te keren.

PSV was in de eerste helft heer en meester en was NEC op alle fronten de baas. De Nijmegenaren vielen vooral op door de vele overtredingen die werden gemaakt, maar tot woede van de PSV'ers bleef een groot deel daarvan onbestraft. Vanwege protesteren kreeg Ruud van Nistelrooij ook een gele kaart.

Vlak voor rust volgde de 0-3 na een geweldige aanval. Uiteindelijk wist Joey Veerman na een pass van Luuk de Jong met zijn linker te scoren. Aan het eind van de eerste helft was De Jong plotseling witheet na een pittige overtreding van Tannane die vol doorging op zijn enkel. De scheidsrechter had het echter niet gezien, maar merkwaardig genoeg werd er door de VAR ook niet ingegrepen. De middenvelder mocht daarom gewoon op het veld blijven staan.

Na rust volgde al snel de vierde treffer van PSV. Opnieuw was De Jong het eindstation. Hij werd nog wel afgevlagd vanwege buitenspel, maar na bestudering van de beelden bleek er geen sprake van buitenspel en de treffer werd na tussenkomst van de VAR dan ook goed gekeurd.

Na een uur spelen volgde plotseling een tegentreffer. Tannane kwam naar binnen en schoot op fantastische wijze de bal vol in de kruising. Joël Drommel had vlak voor rust met een uitstekende redding nog een tegentreffer weten te voorkomen, maar had op dit schot geen enkele kans.

Ook na dat doelpunt was het vooral PSV dat bleef aanvallen. De Jong had al met zowel links als rechts gescoord en kreeg de uitgelezen kans op een perfecte hattrick, maar hij kopte in kansrijke positie in de handen van Cillessen. Johan Bakayoko scoorde wel, maar zijn treffer werd vanwege buitenspel afgekeurd.

In de slotfase van het duel kreeg NEC plotseling een vrije trap op de rand van het strafschopgebied van PSV. Tannane ging achter de bal staan en wist opnieuw op schitterende wijze te scoren. De voormalig PSV'er blesseerde zich daarbij wel, zodat NEC in de resterende minuten met tien man moest spelen.

Er werden liefst zeven minuten blessuretijd gegeven, maar PSV kwam geen moment meer ingevaar en kon met een 2-4 zege weer huiswaarts keren.