Transparent
Inloggen
Sluiten

Luuk de Jong: 'Die 0-3 was een heerlijke aanval'

1 april 2023 22:51

In gesprek met ESPN was Luuk de Jong tevreden na de wedstrijd tegen NEC. "We zijn dit seizoen wel vaker goed begonnen, maar eindigden dan slecht in de eerste of tweede helft. Nu hebben we het het in de hele eerste helft goed gedaan", aldus De Jong. "We bleven doen wat we wilden. Waren scherp op de momenten dat we vol druk zetten en waren agressief op de momenten dat we bij elkaar waren. Dat deden we een paar keer goed en daardoor konden we ook die 0-3 maken."

De aanvoerder was het eens met de opmerking dat de 0-3 de mooiste treffer van PSV was. "Dat was een heerlijke aanval. Xavi geeft de bal aan mij mee en ik zag Joey al lopen bij de zestien. Hij maakt hem dan goed af. Zo moet je het uitspelen", zo gaf hij aan. "Die 0-4 was eigenlijk een beetje hetzelfde. Patrick er overheen, geeft de bal op de juiste snelheid mee. Je komt vanuit buitenspelpositie, de bal die komt breed en de spits tikt binnen."

De Jong werd gevraagd naar de kampioenskansen van PSV. "Natuurlijk kan het nog, maar we hebben het onszelf wel heel moeilijk gemaakt", zei hij daarover. "Op dit moment is het geloof niet helemaal daar, omdat het gewoon een groot gat is. Maar ik heb in mijn carrière vaker gekke dingen meegemaakt waarin bepaalde punten nog overbrugd kunnen worden. Wij moeten zorgen dat als er een kans is wij er staan en niet dat we het zelf al verpest hebben. We moeten er in blijven geloven, maar het is wel moeilijk."




Discussieer mee op de forums


Tags

jong buitenspelpositie espn gekke joey kampioenskansen overbrugd tikt verpest xavi

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage