Transparent
Inloggen
Sluiten

Ruud van Nistelrooij: 'Dit was een uitstekende uitwedstrijd van ons'

1 april 2023 23:11

In gesprek met ESPN was Ruud van Nistelrooij zeer tevreden over het spel tegen NEC. "Ik heb een heel sterk PSV gezien. Het was een geweldige eerste helft met 0-3 hier voor staan. We hebben volledig gedomineerd en kwamen tot drie goede goals", aldus Van Nistelrooij. "We kwamen ook goed uit de kleedkamer en maakten die vierde. Dan weet je dat het wel goed zit. Het enige jammere is dat je dat niet voortzet en nog verder uitloopt en de nul houdt. Dat is een kanttekening, maar dit was een uitstekende uitwedstrijd van ons."

Van Nistelrooij genoot van de emotie bij Olivier Boscagli na zijn treffer. "Ik vond het geweldig voor hem. Ik weet uit eigen ervaring wat hij heeft meegemaakt en dat komt er dan even uit", zo gaf hij aan. "Het was bijna een jaar sinds zijn blessure. Dan komt alles even bij elkaar en is dit zijn geweldige moment."

De trainer werd ook gevraagd naar zijn opmerkingen van vrijdag waarin hij zei dat dit het maximaal haalbare was, terwijl hij voor de wedstrijd nog zei dat hij kampioen wil worden. "Ik probeerde een breder plaatje te schetsen waar wij als staf en spelers mee om hebben moeten gaan. Dat heeft invloed gehad op waar wij nu staan. Dat heb ik geprobeerd uit te leggen. Dat zijn keuzes die beleidsmatig gemaakt moesten worden, maar het heeft wel impact gehad", zei hij daarover. "Je kan niet alleen maar zeggen dat de prestaties slecht zijn en het niet goed genoeg is zonder de brede context mee te nemen. Wat ik gezegd heb is toch ook de realiteit? Een ploeg die voor de titel strijdt moet in de winterstop zeven spelers wegdoen, waaronder Gakpo en Madueke. Dat betekent dat het een heel grote impact heeft op het seizoen en die invloed heeft er mee te maken waar wij nu staan."

Van Nistelrooij wilde bewust zijn team in bescherming nemen. "Je kan niet alleen maar zeggen dat dit team slecht is, niet funtioneert en afgeschreven is. Zij hebben nogal wat voor de kiezen gehad en dat mag gezegd worden", legde hij uit. "Ook de staf, maar dat wisten we al. Dit is niet door mijn neus geboord, want het was van tevoren besproken. Maar als het gebeurt moet je er wel mee dealen. We staan nog steeds waar we nu staan. Dinsdag gaan we de halve finale in en we hebben de ambitie om de beker te verdedigen. Morgen kijken we wat de concurrentie doet en gaan we van daaruit verder. We gaan van wedstrijd tot wedstrijd."




Discussieer mee op de forums


Tags

nistelrooij bescherming boscagli breder context dealen espn funtioneert gakpo geboord gedomineerd jammere kanttekening madueke schetsen titel uitloopt voortzet wegdoen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage