Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV aast tegen stuntploeg op tweede bekerfinale op rij

3 april 2023 13:11

Voor PSV staat dinsdagavond de halve finale van de TOTO KNVB Beker op het programma. Om net zoals vorig seizoen in de finale te komen wacht een uitwedstrijd tegen SV Spakenburg. Er zal weinig discussie zijn welke ploeg dit seizoen dé stuntploeg van Nederland is, aangezien Spakenburg als derde amateurclub in de historie de halve finale van het bekertoernooi heeft weten te bereiken. Dat deed het onder meer door uitwedstrijden te winnen van FC Groningen en FC Utrecht. Spakenburg was daarmee de eerste amateurclub in de historie die in één seizoen twee uitduels van een club uit de Eredivisie wist te winnen.

PSV speelde voor de beker al een keer eerder tegen Spakenburg. In het seizoen 2010/2011 troffen beide teams elkaar in de vierde ronde van het bekertoernooi. PSV won die avond in het Philips Stadion met 3-0 door doelpunten van Danny Koevermans, Orlando Engelaar en Nordin Amrabat.

De laatste keer dat PSV in het bekertoernooi tegenover een amateurclub stond, leverde dat veel problemen op. Uiteindelijk was er verlenging nodig om in het seizoen 2019/2020 te winnen van GVVV. Van de huidige selectie speelde toen alleen Olivier Boscagli mee, terwijl Jordan Teze op de bank zat.




Discussieer mee op de forums


Tags

spakenburg stuntploeg bekerfinale historie amrabat boscagli danny engelaar eredivisie groningen gvvv jordan knvb koevermans nederland nordin orlando teze uitduels utrecht verlenging

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje