PSV weer naar bekerfinale na winst in Spakenburg

4 april 2023 22:02

PSV weer naar bekerfinale na winst in Spakenburg; image source: Pro Shots

PSV staat opnieuw in de finale van de TOTO KNVB Beker. Dinsdagavond werd Spakenburg met 1-2 verslagen. Érick Gutiérrez en Patrick van Aanholt maakten de doelpunten.

De thuisploeg had er alles aan gedaan om het voetballen zo moeilijk mogelijk te maken. Het kunstgras was de hele dag niet gesproeid, zodat de bal heel traag rolde en vaak de hoge bal gespeeld moest worden. Dat in combinatie met een Spakenburg dat spijkerhard in de duels was, zorgde voor een wedstrijd waarin weinig goede aanvallen te zien waren.

PSV was voor rust wel de enige ploeg die de kansen kreeg, waarbij vooral Guus Til enkele opgelegde mogelijkheden onbenut liet. Spakenburg kreeg zelf aanvallend niets voor elkaar, zodat na een matige eerste helft een 0-0 ruststand leek te komen.

Vlak voor het rustsignaal volgde echter nog een hoekschop. André Ramalho verlengde de bal van Joey Veerman en Érick Gutiérrez kon daardoor de score openen.

Na rust leek het duel al snel vroegtijdig beslist te worden. PSV kwam scherp uit de kleedkamer en na een uitstekende aanval schoot Patrick van Aanholt de 0-2 tegen de touwen.

Het tempo ging vervolgens flink omlaag. PSV leek het duel eenvoudig uit te willen spelen, terwijl Spakenburg aanvallend een onmachtige indruk maakte. Ondanks dat er nog lang gespeeld moest worden leek het duel af te stevenen op een eenvoudige zege voor de ploeg van Ruud van Nistelrooij.

Na een uur spelen wist Spakenburg echter de aansluitingstreffer te maken. Op fabelachtige wijze werd van grote afstand Joël Drommel geklopt en kreeg de thuisploeg weer vertrouwen in een stunt.

Het was echter alleen PSV dat nog kansen kreeg, waarbij Johan Bakayoko meerdere kansen gekeerd zag worden. In de slotfase claimde Joey Veerman nog tevergeefs voor een penalty na een handsbal, maar de bal ging niet op de stip.

Spakenburg probeerde in de resterende minuten nog wel aan te zetten, maar PSV kwam geen moment meer in gevaar en staat voor het tweede seizoen op rij in de bekerfinale.