Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV hoopt tegen Excelsior weg naar boven verder in te kunnen zetten

7 april 2023 00:59

Voor PSV staat zaterdagavond weer een thuiswedstrijd in de Eredivisie op het programma. In het Philips Stadion is Excelsior te tegenstander. De Rotterdammers strijden volop om degradatie te ontlopen. Excelsior heeft inmiddels een gat geslagen richting de plekken die directe degradatie opleveren, maar op doelsaldo staat het nu op de zestiende plek. Aan het eind van het seizoen zou dat een ticket voor de play-offs voor promotie en degradatie betekenen.

In Eredivisie verband speelden PSV en Excelsior 22 keer eerder in het Philips Stadion. PSV kan daarin uitstekende cijfers overleggen, want 18 keer werd er gewonnen. Het duel eindigde 3 keer in een gelijkspel, terwijl Excelsior 1 keer won. De grootste zege is 7-0 en dat wist PSV drie keer te doen. In het seizoen 2002/2003 was de laatste keer. Mark van Bommel maakte die avond vier doelpunten.

De selectie van Excelsior kent twee spelers met een verleden bij PSV. Nathangelo Markelo speelde afgelopen seizoen voor Jong PSV, terwijl Adrian Fein in het seizoen 2020/2021 op huurbasis voor PSV speelde. De middenvelder tekende aan het eind van de zomerse transferperiode een contract bij Excelsior.




Tags

excelsior degradatie eredivisie adrian bommel fein jong markelo nathangelo ontlopen promotie zomerse

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje