PSV loopt in slotfase uit naar ruime winst tegen Excelsior

8 april 2023 21:55

PSV loopt in slotfase uit naar ruime winst tegen Excelsior; image source: Pro Shots

PSV heeft zaterdagavond in het Philips Stadion opnieuw weten te winnen. Excelsior werd met 4-0 verslagen. Luuk de Jong, Xavi Simons, Fabio Silva en Érick Gutiérrez maakten de doelpunten.

Het duel werd al vroeg onderbroken vanwege een minutenlange blessurebehandeling van Excelsior-verdediger Nieuwpoort. Mede daardoor zou er uiteindelijk aan het eind van de eerste helft nog liefst zes minuten aan blessuretijd worden gegeven.

Nadat het duel weer was hervat kwam PSV na een goede aanval al snel op voorsprong. Patrick van Aanholt kapte zijn tegenstander goed uit en uit zijn pass kon Luuk de Jong eenvoudig binnen tikken.

Tegen de meest gepasseerde tegenstander van de Eredivisie en met een vroege voorsprong op zak leek het publiek in het Philips Stadion zich op te kunnen maken voor een doelpuntrijke avond. Het kwam daarmee echter bedrogen uit, want het doelpunt van De Jong zou uiteindelijk voor rust de enige serieuze aanval blijven.

Het tempo aan de kant van PSV lag veel te laag en de passing was erg slordig, waardoor Excelsior er meerdere keren gevaarlijk uit kon en zelfs enkele goede mogelijkheden kreeg op de gelijkmaker. Doelpunten vielen echter niet, waardoor PSV met een 1-0 voorsprong de rust in ging. Dat het publiek niet tevreden was, bleek ook wel uit het massale fluitconcert dat volgde.

In de tweede helft leek PSV een stuk scherper. Na enkele seconden volgde al een grote kans, maar het schot van Joey Veerman ging net naast het doel. Xavi Simons kreeg zelfs een enorme kans, maar voor open doel schoot hij over. Invaller Guus Til zag bovendien een poging gekeerd worden.

Gezien de stand leek het daardoor spannend te blijven, maar gezien het spelbeeld leek een tweede treffer voor PSV niet uit te kunnen blijven. Die volgde uiteindelijk een kwartier voor tijd. Jordan Teze zette goed druk en veroverde de bal. Fábio Silva zag zijn poging nog gekeerd worden, maar Simons kon vervolgens de rebound eenvoudig binnen tikken.

Excelsior leek daardoor definitief geknakt en al snel volgde de derde treffer. Uit een heerlijke voorzet van Simons met zijn buitenkant zorgde Silva voor de 3-0. Enkele minuten later maakte Érick Gutiérrez ook nog de 4-0. Til raakte bij een hoekschop de bal niet goed, maar daardoor kon de Mexicaan bij de tweede paal de bal binnen tikken en daarmee de eindstand bepalen.