Transparent
Inloggen
Sluiten

Patrick van Aanholt: 'Als ik de ruimte heb, mag ik van de trainer gaan'

8 april 2023 23:18

Patrick van Aanholt was het in gesprek met ESPN eens met de opmerking dat PSV geen goede wedstrijd had gespeeld. "We begonnen nog wel goed, maar daarna zakten we weg. Zij gingen hoger druk zetten en met sommige momenten kwamen we er niet uit", aldus Van Aanholt. "Na rust pakten we dat op en gingen we ons spel spelen. De eindstand bepaalt het allemaal."

De linksback had een belangrijke rol bij de openingstreffer. "Ik zag de ruimte en als ik die heb, mag ik van de trainer gaan", zo gaf hij aan. "De eerste keer gaf ik de bal voor en blokte hij hem. Ik zei daarom tegen Joey dat ik de eerstvolgende keer hem af zou kappen en dat gebeurde. Ik zag Luuk vrij en dan was het een goede goal."

Van Aanholt stond regelmatig volledig vrij, maar kreeg vaak de bal niet. "Ik heb dat wel aangegeven dat we vaker het veld moesten verplaatsen van links naar rechts en van rechts naar links", zei hij daarover. "We bleven te vaak op de rechterkant hangen. Dat was wel begrijpelijk omdat we op rechts met een buitenspeler speelden en op links niet echt. De ruimtes lagen echter aan de andere kant en dan kun je met een of twee keer raken hun kapot spelen als we de bal in een hoog tempo houden. Dat kwam er vandaag echter niet aan te pas."




Discussieer mee op de forums


Tags

aanholt blokte espn joey kappen zakten

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage